Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Λάτσιο – Σέλτικ 2-0 με γκολ του Ιμόμπιλε και Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αντβέρπ 1-0 στο Champions League

Λάτσιο – Σέλτικ 2-0 με γκολ του Ιμόμπιλε και Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αντβέρπ 1-0 στο Champions League
Reuters

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε “πλήγωσε” την Σέλτικ μέσα στο Ολίμπικο κι έδωσε τη νίκη στην Λάτσιο (2-0), αφήνοντας τους Κέλτες εκτός Ευρώπης. Στο… σπίτι της και η Αντβέρπ, μετά την ήττα στην έδρα της Σαχτάρ Ντόνετσκ (1-0) με τους Ουκρανούς να έχουν πιθανότητες για να προκριθούν ακόμα και στην επόμενη φάση του Champions League.

Με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να φτάνει τα 203 γκολ με τη φανέλα της Λάτσιο σε 306 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, οι Ρωμαίοι νίκησαν εντός έδρας την Σέλτικ (2-0) και έφτασε τους 10 βαθμούς στον 5ο όμιλο του Champions League, αφήνοντας εκτός Ευρώπης τους Σκωτσέζους (1 βαθμό), μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Στο άλλο ματς που έκανε “σέντρα” στις 19:45, η Σαχτάρ Ντόνετσκ επικράτησε εντός έδρας της Αντβέρπ με 1-0 και έφτασε τους 9 βαθμούς -όσους έχουν Μπαρτσελόνα και Πόρτο- έχοντας όμως ματς περισσότερο από τους ανταγωνιστές της. Στο… μηδέν έμειναν οι Βέλγοι στον 8ο όμιλο, που δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη.

Λάτσιο – Σέλτικ 2-0 για τον 5ο όμιλο

Λάτσιο και Σέλτικ έπαιξαν “ανοικτά” από τα πρώτα λεπτά, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και ψάχνοντας το γκολ. Οι γηπεδούχοι έδειξαν πιο επικίνδυνοι, δημιουργώντας κάποιες φάσεις στα αντίπαλα καρέ, με τους Σκωτσέζους να ισορροπούν το ματς μετά το 30′, χωρίς όμως να κόβουν τον πολύ ρυθμό του.

Οι δυο ομάδες δεν έβγαλαν το… πόδι από το γκάζι, προσπαθώντας να φτάσουν στο γκολ. Η Σέλτικ, μάλιστα έφτασε πολύ κοντά να το πετύχει στο 49′, με το διαγώνιο συρτό σουτ του Φουρουχάσι να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ.

Τελικά, ο Ιμόμπιλε πέρασε στο ματς στο 61′ και ήταν αυτός που μέσα σε τρία λεπτά, πριν τη λήξη του αγώνα πέτυχε δυο γκολ (82′ και 85′) κι έδωσε τη νίκη στην Λάτσιο.

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αντβέρπ 1-0 για τον 8ο όμιλο

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ επιβεβαίωσε την υπεροχή που είχε επί της Αντβέρπ στα πρώτα λεπτά, ανοίγοντας το σκορ στο 12′ Ο Μίκολα Ματβιγένκο έκανε με γυριστή κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή το 1-0, τέρμα που πήρε και την “έγκριση” του VAR.

Οι Βέλγοι ανέβασαν την απόδοσή τους και έδειξαν να “πατάνε” καλύτερα από τους γηπεδούχους. Στο 32΄ο Μούγια “έβγαλε” το δυνατό σουτ του Ρίσνικ. Το πρώτο ημίχρονο, πάντως, ολοκληρώθηκε με τους Ουκρανούς να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 39′, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με τον Σουντάκοφ.

Η Αντβέρπ μπήκε “δυνατά στην επανάληψη και πίεσε για την ισοφάριση, ζητώντας πέναλτι στο 54′, σε πτώση του Γιάνσεν από τον Μπόνταρ, με το VAR να μη δίνει κάτι. Απ’ τη μεριά της, η Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε δυο δοκάρια μέσα σε λίγα λεπτά (56′ και 63′) και κράτησε μέχρι τέλους στο 1-0.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις