Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Λειψία – Ατλέτικο Μαδρίτης: Η πορεία τους μέχρι το Final-8 (vids)

Λειψία – Ατλέτικο Μαδρίτης: Η πορεία τους μέχρι το Final-8 (vids)
Reuters

Χωρίς το μεγάλο της αστέρι, τον Τίμο Βέρνερ (σ.σ. μεταγράφηκε στην Τσέλσι), συνεχίζει να ζει το όνειρο η Λειψία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, δείχνει πιο ώριμη από ποτέ και έτοιμη για το μεγάλο βήμα: Την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. 

Αντίπαλος η Ατλέτικο Μαδρίτης, που πανηγύρισε την μεγαλύτερη φετινή πρόκριση κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ, και μάλιστα με ανατροπή στην Αγγλία. 

Ο δρόμος για το Final-8

Για τη Λειψία το Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά σε σχέση με δύο χρόνια πριν, όπου πραγματοποίησε την πρώτη της συμμετοχή στους ομίλους, παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένη και ώριμη στα κρίσιμα παιχνίδια. 

Πολύ σημαντική η νίκη στην πρεμιέρα μέσα στη Λισαβόνα κόντρα στην πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Μπενφίκα, με τον Τίμο Βέρνερ να δίνει το έναυσμα για μια μεγάλη πορεία.

Η διπλή νίκη κόντρα στη Ζενίτ σε Ρωσία και Γερμανία έφερε τους «ταύρους» στην επόμενη φάση! 

Μάλιστα, στην «Red Bull Arena» ο Μάρσελ Σάμπιτζερ χάρισε τη νίκη στη Λειψία με ένα γκολ που θα μείνει στην ιστορία του θεσμού ως ένα από τα ωραιότερα βολέ! 

Η πρόκριση ως πρώτη στον όμιλό της την έφερε αντιμέτωπη με την προβληματική Τότεναμ. Η Λειψία επέβαλε τον ρυθμό της ολοκληρωτικά τόσο στο Λονδίνο, όσο και στη γερμανική πόλη. 

Το τελικό 1-0 στο Βόρειο Λονδίνο ίσως αδίκησε την εικόνα του παιχνιδιού, αλλά οι παίκτες του Νάγκελσμαν φρόντισαν να αποδείξουν μπροστά στο κοινό τους, λίγες μέρες αργότερα ότι αξίζουν και με το παραπάνω την πρόκριση στους 8 καλύτερους της Ευρώπης! 

Ατλέτικο Μαδρίτης: Με μπροστάρη τον Γιορέντε στους «8» 

Η Ατλέτικο Μαδρίτης χρειάστηκε τη συμβολή ενός… αφανή ήρωα για να βρεθεί στις 8 καλύτερες ομάδες του θεσμού. Ο Μάρκος Γιορέντε, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 από την Ρεάλ, ανέδειξε το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει την ύστατη ώρα! 

Στο «Άνφιλντ», όπου διεξήχθη το τελευταίο παιχνίδι με θεατές -λόγω κορωνοϊού-, η Ατλέτικο κατέβηκε με προίκα το 1-0 που είχε αποκομίσει από τη Μαδρίτη. 

Το βράδυ της 11ης Μαρτίου κανείς δεν φανταζόταν την τροπή που μπορεί να πάρει ο αγώνας στο Λίβερπουλ, με την ομάδα του Κλοπ να σφυροκοπά αλύπητα την Ατλέτικο του Σιμεόνε και να καταφέρνει να στείλει το παιχνίδι στην παράταση μετά το τελικό 1-0 της κανονικής διάρκειας. 

Στον επιπλέον χρόνο της παράτασης, η Λίβερπουλ συνέχισε στο ίδιο επιθετικό μοτίβο και η Ατλέτικο στον ίδιο παθητικό ρόλο. Οι «reds» βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Τζίνι Βαϊνάλντουμ και απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης. 

Χωρίς τελική στην εστία για περισσότερο από 100 λεπτά, ο Σιμεόνε και η Ατλέτικο πέρασαν στην αντεπίθεση. Δύο ατομικές ενέργειες του νεοεισελθόντα, Μάρκος Γιορέντε ήταν αρκετές για να «παγώσουν» τη… γιορτινή ατμόσφαιρα στο «Άνφιλντ» και παράλληλα να χαρίσουν μία ιστορική νίκη στους Μαδριλένους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις