Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Λειψία – Λίβερπουλ: Με το ένα πόδι στους «8» του Champions League οι «κόκκινοι» (video)

Λειψία – Λίβερπουλ: Με το ένα πόδι στους «8» του Champions League οι «κόκκινοι» (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Με δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο μέρος από τους Σαλάχ και Μανέ, και τον Άλισον να φωνάζει «παρών» όταν χρειάστηκε, η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της τυπικά γηπεδούχου Λειψίας, στο «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης, και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η Λίβερπουλ μπορεί να μη διανύει την καλύτερή φάση της στην Premier League, αλλά το Champions League είναι… άλλη υπόθεση. Στο ουδέτερο γήπεδο της Βουδαπέστης όπου διεξήχθη το ματς -λόγω προβλημάτων με τον κορονοϊό στη Γερμανία- η Λειψία απείλησε στο 5′ με την κεφαλιά του Όλμο να σταματά στο δοκάρι του Άλισον, αλλά στη συνέχεια… εξαφανίστηκε από το ματς. 

Οι «κόκκινοι» πήραν τα ηνία του αγώνα και έχασαν αρχικά μεγάλη ευκαιρία στο 15′ όταν ο Γκουλασί βγήκε νικητής στο τετ–τετ με τον Σαλάχ, ενώ το σουτ του Φιρμίνο στην εξέλιξη της φάσης κατέληξε άουτ. Στο 19′ ο Ρόμπερτσον παραλίγο να πετύχει το γκολ της χρονιάς από το κέντρο του γηπέδου, αλλά η «λόμπα» του κατέληξε για λίγο άουτ, ενώ στο 25′ η κεφαλιά του Μανέ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 36′ ο Φιρμίνιο έστειλε τελικά τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το VAR υπέδειξε πως η μπάλα είχε βγει άουτ πριν ο Μανέ προλάβει να την γυρίσει στην περιοχή και έτσι το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Με το ξεκίνημα της ερπανάληψης ο Ενκουκού ξέφυγε από τον Χέντερσον, αλλά ο Άλισον του είπε «όχι» στο τετ-α-τετ και τελικά στο 53′ ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ για την Λίβερπουλ μετά από λάθος γύρισμα του Σάμπιτσερ προς τα πίσω. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε ο Μανέ να εκμεταλλευτεί το κακό διώξιμο του Μουκιέλε και να φύγει μόνος του πίσω από το κέντρο πλασάροντας εύστοχα για το 0-2 στο 58′. Από εκεί και μετά ο ρυθμός του ματς «έσβησε» με την μοναδική ευκαιρία ως το τέλος να είναι για την Λειψία που λίγο πριν το τέλος δεν κατάφερε σε τετ-α-τετ να νικήσει τον Άλισον, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις