Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Λευκορωσία: Σκάνδαλο στημένων αγώνων και εξοντωτικές ποινές με αφαίρεση τίτλων και βαθμών

Λευκορωσία: Σκάνδαλο στημένων αγώνων και εξοντωτικές ποινές με αφαίρεση τίτλων και βαθμών

Σάχτιορ και Ενεργκέτικ συμμετείχαν σε στημένα παιχνίδια στη Λευκορωσία και είδαν τον… πέλεκυ να πέφτει βαρύς στο κεφάλι τους.

Σάχτιορ και Ενεργκέτικ κατέλαβαν τις πρώτες δυο θέσεις στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Λευκορωσίας για τη σεζόν 2021-2022, αλλά η αρμόδια αρχή  -μετά από σχετική της έρευνα- τις τιμώρησε, για τη συμμετοχή τους σε στημένα παιχνίδια, στερώντας τους όσα κατέκτησαν.

Η Σαχτιόρ τιμωρήθηκε με αφαίρεση του περσινού τίτλου, με ποινή 30 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και με αφαίρεση 20 βαθμών από το επόμενο!

Η “καμπάνα” ήχησε δυνατά και για την Ενεργκέτικ, η οποία έχασε τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League, ενώ παράλληλα της αφαιρέθηκαν 20 βαθμοί από το πρωτάθλημα για το 2023 και 10 για το 2024.

Παίκτες και παράγοντες που εμπλέκονται με το σκάνδαλο αυτό τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο. Αν αρνηθούν να πληρώσουν, κινδυνεύουν με δια βίου αποκλεισμό. Παράλληλα, η Ομοσπονδία της χώρας τιμώρησε και την Μπελσίνα με αφαίρεση 10 βαθμών από τη φετινή σεζόν και 5 από την επόμενη, καθώς φαίνεται πως εμπλέκεται σε χρηματισμό.

Μεγάλη κερδισμένη της υπόθεσης, η Μπάτε Μπορίσοφ, καθώς ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Λευκορωσίας για το 2022 και κέρδισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις