Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Λευτέρης Πετρούνιας – Ο Δημοσθένης Ταμπάκος υποκλίνεται στον χρυσό ολυμπιονίκη: «Θα φέρει και άλλα μετάλλια»

Λευτέρης Πετρούνιας – Ο Δημοσθένης Ταμπάκος υποκλίνεται στον χρυσό ολυμπιονίκη: «Θα φέρει και άλλα μετάλλια»

– Ο Δημοσθένης Ταμπάκος μιλάει στο newsit.gr για την τεράστια επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο
– Κάνει λόγο για μια τεράστια επιτυχία που θα έχει και συνέχεια για την ελληνική γυμναστική
– «Εκτέλεσε άρτια το πρόγραμμά του. Άγγιξε το τέλειο!»
– Αποκαλύπτει ότι πολλές ξένες ομοσπονδίες ζήτησαν να κάνουν προετοιμασία στην Θεσσαλονίκη!

Στα 14 του χρόνια και λίγο πριν σταματήσει για ένα διάστημα την ενόργανη γυμναστική, ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν μέσα στο γήπεδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004 και θαύμαζε τον Δημοσθένη Ταμπάκο στον τελικό των κρίκων να συγκεντρώνει μια απίστευτα υψηλή βαθμολογία και να παίρνει το χρυσό μετάλλιο.

Σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά ο Δημοσθένης Ταμπάκος μιλά στο newsit.gr για την τεράστια επιτυχία του Λευτέρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μιλώντας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, κάνει λόγο για μια τεράστια επιτυχία που θα έχει και συνέχεια για την ελληνική γυμναστική.

«Ο Λευτέρης εκτέλεσε άρτια το πρόγραμμά του. Ήταν αρκετά υψηλή η βαθμολογία που συγκέντρωσε μεταξύ πολύ καλών αθλητών», λέει στο Newsit.gr ο Έλληνας ολυμπιονίκης και εκτιμά πως ο Λευτέρης Πετρούνιας μπορεί να φέρει και άλλες διακρίσεις για τον ελληνικό αθλητισμό.

«Αυτή τη στιγμή έχει φέρει κάτι τόσο σημαντικό. Κάτι που έχει γίνει ελάχιστες φορές για την Ελλάδα, μέσα σε ένα χρόνο να έχει χρυσό παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και ολυμπιακό. Ελάχιστοι αθλητές το έχουμε κάνει και είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει συνέχεια που επαναλαμβάνεται κάτι τέτοιο. Τώρα είναι ο καλύτερος αθλητής στον κόσμο», προσθέτει ο κ. Ταμπάκος για το χρυσό του Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Περιγράφοντας τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα ο Δημοσθένης Ταμπάκος λέει ότι από το 1996 έως σήμερα, έχουμε 4 Ολυμπιακά Μετάλλια. «Από το μετάλλιο του Γιάννη (Μελισσανίδη) το 1996 και τα δυο δικά μου το 2000 και το 2004 έχουμε μια συνέχεια. Γίνεται σωστή προετοιμασία κάθε χρόνο και κάθε γενιά έχει το κάτι παραπάνω από πλευράς τεχνογνωσίας των αθλητών».

Για τη νίκη του Πετρούνια λέει ότι κρίθηκε στις λεπτομέρειες λόγω του υψηλού επιπέδου των συναθλητών του.

«Το 9862 που είχα πάρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ήταν μια αρκετά υψηλή βαθμολογία. Το όποιο αποτέλεσμα κρίνεται στην λεπτομέρεια. Εκτέλεσε άρτια το πρόγραμμά του. Σίγουρα σε έναν βαθμό μετράει η καινοτομία και η πρόταση, αλλά αυτό που θα μετρήσει περισσότερο είναι η σωστή εκτέλεση των ασκήσεων. Όλη η εικόνα που βγάζει ο αθλητής από την εκτέλεση έως και την προσγείωση. Όσο πιο κοντά στο τέλειο είναι ο αθλητής αυτό μετράει περισσότερο. Οι συνθήκες είναι αρκετά βελτιωμένες από άλλες εποχές.

Τέλος λέει ότι ζητήθηκε από πολλές ομοσπονδίες τόσο στην Ευρώπη όσο και εκτός Ευρώπης να έρθουν να κάνουν προετοιμασία στην Θεσσαλονίκη!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΤΑΜΠΑΚΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε