Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Λιονέλ Μέσι: Έρευνα στη Γαλλία για «στήσιμο» της 7ης «Χρυσής Μπάλας» από την Παρί Σεν Ζερμέν

Λιονέλ Μέσι: Έρευνα στη Γαλλία για «στήσιμο» της 7ης «Χρυσής Μπάλας» από την Παρί Σεν Ζερμέν
ΑΠΕ

Δημοσίευμα “βόμβα” σχετικά με τον Λιονέλ Μέσι, την Παρί Σεν Ζερμέν και τις συνθήκες με τις οποίες ο Αργεντινός κατέκτησε την 7η του “Χρυσή Μπάλα”.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι υπό έρευνα από τις γαλλικές Αρχές -με τη βοήθεια του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας- για υπόθεση φοροδιαφυγής στη μετεγγραφή του Νεϊμάρ το καλοκαίρι του 2017. Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα, οι πρωταθλητές Γαλλίας ερευνώνται και για πιθανό “στήσιμο” του διαγωνισμού της Χρυσής Μπάλας το 2021, την οποία κατέκτησε ο Λιονέλ Μέσι.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά Μέσα, ο Λιονέλ Μέσι φέρεται να δέχθηκε… χείρα βοηθείας από τον γαλλικό σύλλογο για να κερδίσει την 7η του “Χρυσή Μπάλα”.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες “Le Monde” και “Mediapart”, η Παρί φέρεται να ερευνάται από την Αστυνομία για πιέσεις και ύποπτα δώρα προς το “France Football” (σ.σ. διοργανώνει το βραβείο της “Χρυσής Μπάλας”), προκειμένου ο Αργεντνός να το πάρει στα χέρια του.

Όπως τονίζεται, από την πρώτη στιγμή που ο Μέσι πάτησε το πόδι του στο Παρίσι οι ιθύνοντες της Παρί προσπάθησαν να κάνουν πιο… στενές τις σχέσεις τους με το γαλλικό περιοδικό και ιδίως με τον πρόεδρο, Πασκάλ Φερέ κι έτσι να προωθήσουν το “αστέρι” της ομάδας τους.

Σαν αντάλλαγμα ο Φερέ προσελήφθη για μερικούς μήνες ως υπεύθυνος επικοινωνίας της Παρί, έλαβε εισιτήρια για πολλούς εντός έδρας αγώνες της ομάδας, αλλά και εισιτήρια για πτήσεις “business class” που άγγιζαν τα εννιά χιλιάδες ευρώ.

Από την πλευρά του πάντως ο Φερέ και το περιβάλλον του διέψευσαν την οποιαδήποτε προσπάθεια προώθησης του Λιονέλ Μέσι εις βάρος άλλων υποψηφίων για την κατάκτηση της “Χρυσής Μπάλας”.

Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει πως το 2021 ψήφισε ως κορυφαίο παίκτη τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (σ.σ. ο Πολωνός επιθετικός είχε πάρει τη δεύτερη θέση σε εκείνη την ψηφοφορία).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις