Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-1: Ο Νούνιες «καθάρισε» τον τελικό του Community Shield

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-1: Ο Νούνιες «καθάρισε» τον τελικό του Community Shield
ΦΩΤΟ Reuters

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Community Shield του 2022 μετά από ένα συναρπαστικό τελικό κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, την οποία και νίκησε με 3-1, χάρη σε δύο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Άρνολντ άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ στο 21′, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε με τον Άλβαρεζ στο 73′ πριν κρίνει την αναμέτρηση ο Νούνιες. Το μεγάλο μετεγγραφικό απόκτημα των “κόκκινων” μπήκε στο ματς ως αλλαγή, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά στη συνέχεια κέρδισε πέναλτι (το μετέτρεψε σε γκολ ο Σαλάχ) και σκόραρε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά, χαρίζοντας οριστικά το τρόπαιο του Community Shield στην ομάδα του Κλοπ.

Το παιχνίδι

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και “απείλησε” πρώτη με ένα γκολ, αλλά ο Σαλάχ δεν κατάφερε να βρει στόχο μετά από ωραία ντρίμπλα πάνω στον Κανσέλο, καθώς το πλασέ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι “κόκκινοι” είχαν τον έλεγχο της μπάλας και έχασαν μία ευκαιρία για γκολ και με τον Ντίας, ενώ η Σίτι “απείλησε” στην αντεπίθεση με τον Ντε Μπούινε να μην μπορεί να βρει εστία σε δύο περιπτώσεις.

Οι “κόκκινοι” κατάφεραν έτσι να ανοίξουν το σκορ με τον Άρνολντ στο 21′. Ο Άγγλος μπακ έκανε άψογο πλασέ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε και λίγο στον Άκε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Μετά το γκολ, η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αλλά ο Χάαλαντ ήταν άστοχος σε μία εξαιρετική διπλή στιγμή για τον ίδιο και την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να παίρνει τον έλεγχο και να “πιέζει” για να φέρει το ματς στα ίσια. Η Λίβερπουλ θα μπορούσε πάντως να αυξήσει το προβάδισμά της, αλλά ο Νούνιες νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Έντερσον, στην πρώτη του φάση στο ματς, μόλις πέρασε ως αλλαγή.

Η Σίτι κατάφερε έτσι να βρει το γκολ της ισοφάρισης, έστω και μέσω VAR. Ο Άλβαρεζ στο 73′ πήρε το ριμπάουντ από προσπάθεια του Φόντεν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να ακυρώνεται αρχικά ως οφσάιντ από τον βοηθό, για να έρθει τελικά το 1-1 με τη βοήθεια του video.

Ο Νούνιες συνέχισε όμως να δίνει καλές επιθετικές στιγμές στην ομάδα του και στο 83′ κέρδισε πέναλτι, όταν η κεφαλιά του σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Ντίαζ και ο διαιτητής και πάλι μέσω VAR έδωσε την παράβαση. Ο Σαλάχ εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Νούνιες να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα, σκοράροντας με κεφαλιά “ψαράκι” μετά από φοβερή συνεργασία του Σαλάχ με τον Ρόμπερτσον.

Η Λίβερπουλ πήρε έτσι.. ρεβάνς από τον χαμένο τελικό στο Community Shield του 2019 από τη Μάντσεστερ Σίτι και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά το 2006, το μοναδικό που δεν είχε σηκώσει ο Κλοπ με τους “κόκκινους”.

Οι συνθέσεις στο Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι

Λίβερπουλ: Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ (74’ Μίλνερ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (73’ Έλιοτ), Τιάγκο (85’ Κεϊτά), Ντίας (90’ Καρβάλιο), Σαλάχ (90’ Τζόουνς), Φιρμίνιο (59’ Νούνιες).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (73’ Γκουντογκάν), Ρόδρι, Σίλβα, Μαχρέζ (58’ Άλβαρες), Χάλαντ, Γκρίλις (58’ Φόντεν).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις