Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Λίβερπουλ: Μια βραδιά ρεκόρ στην έδρα της Ρέιντζερς στο Champions League

Λίβερπουλ: Μια βραδιά ρεκόρ στην έδρα της Ρέιντζερς στο Champions League

Η Λίβερπουλ θυμήθηκε τον… καλό της εαυτό στο «Αϊμπροξ» της Γλασκόβης και με “διαστημική” εμφάνιση του Μοχάμεντ Σαλάχ (πέτυχε χατ τρικ μέσα σε έξι λεπτά) διέλυσε με 7-1 τη Ρέιντζερς και εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Η Λίβερπουλ ήταν ασταμάτητη στην Σκωτία και επικράτησε με το εμφατικό 7-1 της Ρέιντζερς. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, πήγε στα αποδυτήρια με το ρευστό 1-1, αλλά στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, σημείωσε έξι τέρματα και έγραψε Ιστορία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ έγιναν η τέταρτη ομάδα που σημειώνουν έξι τέρματα σε ένα ημίχρονο στην Ιστορία του Champions League και η τρίτη που το πετυχαίνει στο δεύτερο ημίχρονο.

Παράλληλα, η Λίβερπουλ είναι η μοναδική ομάδα στην Ιστορία του Champions League που έχει σημειώσει δύο φορές από έξι τέρματα σε ένα ημίχρονο!

Τα έξι γκολ σε ένα ημίχρονο είναι η μεγαλύτερη παραγωγικότητα που έχει σημειωθεί στον θεσμό και η πρώτη ομάδα που το πέτυχε, ήταν η… Λίβερπουλ. Το 2007 οι «κόκκινοι» είχαν επικρατήσει της Μπεσίκτας με το εμφατικό 8-0, μετα έξι γκολ να σημειώνονται στο δεύτερο μέρος του αγώνα.

Το 2011, η Λιόν είχε «ισοπεδώσει» με 7-1 την Ντιναμό στο Ζάγκρεμ με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο ημίχρονο (1-1). Η τελευταία φορά που σημειώθηκαν έξι γκολ σε ένα ημίχρονο, ήταν το 2014 όταν η Σαχτάρ Ντόνετσκ, συνέτριψε με 7-0 εκτός έδρας την Μπάτε Μπορίσοφ. Η Σαχτάρ είναι η μοναδική ομάδα στην Ιστορία του Champions League, που έχει πετύχει έξι τέρματα στο πρώτο ημίχρονο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα περισσότερα γκολ σε ένα ημίχρονο, σημειώθηκαν το… μακρινό 2003. Τότε, η Μονακό είχε αντιμετωπίσει την Λα Κορούνια και είχε επικρατήσει με 8-3. Στο πρώτο ημίχρονο είχαν μπει συνολικά επτά τέρματα, πέντε εκ των οποίων, πέτυχαν οι Μονεγάσκοι.

Ακολουθούν οι αναμετρήσεις που σε ένα ημίχρονο, έχουν σημειωθεί έξι τέρματα στο Champions League

Χρονιά Αγώνας Σκορ Τέρματα στο ημίχρονο

2007 Λίβερπουλ – Μπεσίκτας 8-0 6-0 (Β μέρος)

2011 Ντιναμό Ζαγκρεμπ – Λιόν 1-7 0-6 (Β μέρος)

2014 Μπάτε Μπορίσοφ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-7 0-6 (Α μέρος)

2022 Ρέιντζερς – Λίβερπουλ 1-7 0-6 (Β μέρος)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις