Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Λίβερπουλ – Μπενφίκα 3-3: Με υπογραφή Κώστα Τσιμίκα στα ημιτελικά του Champions League οι κόκκινοι

Λίβερπουλ – Μπενφίκα 3-3: Με υπογραφή Κώστα Τσιμίκα στα ημιτελικά του Champions League οι κόκκινοι

Η Λίβερπουλ αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Μπενφίκα στο Άνφιλντ και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα στην Πορτογαλία, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βιγιαρέαλ με φόντο τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η Λίβερπουλ ήταν το απόλυτο φαβορί πριν την έναρξη του αγώνα, με τον Γιούργκεν Κλοπ να προχωράει σε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του, δίνοντας φανέλα βασικού στον τρομερό Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος τον δικαίωσε με δύο ασίστ!

Ο διεθνής Έλληνας μπακ αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση με δύο ασίστ, από κόρνερ στο πρώτο γκολ (κεφαλιά Κονατέ στο 21΄) και εκτέλεση φάουλ στο τρίτο (προβολή Φιρμίνο στο 65΄).

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος παρών όπως πάντα κάτω από τα δοκάρια της Μπενφίκα, φέρει ευθύνη για το δεύτερο γκολ το οποίο σημείωσε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 55΄.

Η Μπενφίκα ισοφάρισε 1-1 στο 32΄ με το πρώτο γκολ του 21χρονου Γκονσάλο Ράμος στη διοργάνωση και στη συνέχεια σε 3-3 με τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ στο 73΄ και τον Ντάργουϊν Νούνιες στο 82΄. Φανταστικός ο Ουρουγουανός πέτυχε συνολικά τρία γκολ, αλλά τα δύο ακυρώθηκαν ως οφσάιντ κατόπιν ελέγχου από τον VAR.

Η Μπενφίκα μπορεί να έχασε την πρόκριση αλλά με το τελικό 3-3 κέρδισε τις εντυπώσεις, διεκδικώντας μέχρι τέλους τις ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης που είχε.

Πριν από την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του «Χίλσμπορο», 33 χρόνια μετά την τραγωδία που σημάδεψε το αγγλικό ποδόσφαιρο, στις 15 Απριλίου του 1989.

Τα γκολ του αγώνα:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις