Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Λουίς Φίγκο: Το Netflix παρουσίασε το παρασκήνιο μιας ιστορικής μετεγγραφής που άλλαξε το ποδόσφαιρο

Λουίς Φίγκο: Το Netflix παρουσίασε το παρασκήνιο μιας ιστορικής μετεγγραφής που άλλαξε το ποδόσφαιρο
ΑΠΕ

Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix καταπιάνεται με τις ιστορική μετακίνηση του Λουίς Φίγκο από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης. 22 χρόνια μετά την -κατά τους Καταλανούς- “προδοσία” του Πορτογάλου, η συνδρομητική πλατφόρμα προσπαθεί να ρίξει… φως σε αυτή την κίνηση, με τους εμπλεκόμενους να έρχονται -ακόμα και τώρα- αρκετές φορές σε αντιφάσεις.

Οι εκλογές για την προεδρία της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2000, έβαλαν τον Λουίς Φίγκο στο επίκεντρο και άλλαξαν για πάντα την ιστορία του ποδοσφαίρου. Μια μετεγγραφή που πέρασε από… σαράντα κύματα, δίχασε και προκάλεσε έντονα πάθη. Το Netflix προσπαθεί να παρουσιάσει όλο το παρασκήνιό της.

Το ντοκιμαντέρ του Netflix μέσα στα 105 λεπτά- προσπαθεί να ρίξει… φως σε αυτή την ιστορική μετακίνηση, παρουσιάζοντας τις μαρτυρίες σχεδόν όλων των εμπλεκομένων.

Μπροστά από τον φακό του Netflix πέρασαν ο ίδιος ο Λουίς Φίγκο, ο Πορτογάλος παλαίμαχος εξτρέ, Πάολο Φούτρε (έπαιξε το δικό του ρόλο σε αυτή την ιστορία), ο τότε μάνατζερ του Φίγκο, Ζοσέ Βέιγα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα (σ.σ. καλός του φίλος, την εποχή που έπαιζε στους Καταλανούς), ο τότε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Γκασπάρ, δημοσιογράφοι που κάλυψαν από κοντά εκείνη την μετεγγραφή, αλλά και ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Η ταυτόχρονη συμφωνία του… νεαρού Φίγκο με Γιουβέντους και Πάρμα που έστειλε τελικά τον παίκτη στην Μπαρτσελόνα, η εντυπωσιακή πορεία του Πορτογάλου στους Καταλανούς, τα ισχυρά αισθήματα που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στον ίδιο και τους οπαδούς των “μπλαουγκράνα”, αλλά και η στιγμή που άρχισε να “σπάει το γυαλί” με την διοίκηση της ομάδας.

Οι κοινές προεδρικές εκλογές σε Μπαρτσελόνα και Ρεαλ το καλοκαίρι του 2000 και η εμφάνιση του Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο… διαχρονικός πρόεδρος της Ρεάλ, η προεκλογική του κόντρα του με τον Σάινθ και το “δώρο” του Λουίς Φίγκο προς την ομάδα.

Ο τρόπος που έγινε η πρώτη προσέγγιση με την πλευρά του Φίγκο, η άρνηση της διοίκησης της Μπαρτσελόνα, να προσφέρει ένα καλύτερο συμβόλαιο στον παίκτη ενόψει εκλογών και το προσύμφωνο που υπέγραψε ο ατζέντης του Πορτογάλου με τον Πέρεθ.

Υπήρχε προσύμφωνο τελικά; Ο Φίγκο γνώριζε για την συγκεκριμένη υπογραφή; Η ρήτρα των 30 εκατ. που έβαλε ο Πέρεθ σε περίπτωση “ναυαγίου” έπαιξε και αυτή το ρόλο της. Οι δεύτερες σκέψεις που έκανε ο Φίγκο, έφεραν δηλώσεις στον καταλανικό Τύπο, που… γιγάντωσαν στη συνέχεια το μίσος των οπαδών της Μπαρτσελόνα προς τον Πορτογάλο. Και φυσικά, η υποδοχή… προδότη, που δέχθηκε στην επιστροφή του ως αντίπαλος στο “Καμπ Νου”. Απίστευτο μίσος!

Το Netflix για μια ακόμα φορά καταφέρνει να τραβήξει τα βλέμματα, μετά το “The Last Dance” αλλά και άλλα αθλητικά ντοκιμαντέρ που έχει δημιουργήσει.

Το φινάλε του ντοκιμαντέρ, άλλους θα τους προκαλέσει εκνευρισμό και άλλους θα τους κάνει να γελάσουν. Μια γυάλινη σφαίρα (σ.σ. σαν διακοσμητική χιονόμπαλα) με έναν παίκτη της Μπαρτσελόνα μέσα της και την ίδια στιγμή να ακούγεται ο ύμνος της Ρεάλ Μαδρίτης!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις