Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Λουίς Ρουμπιάλες: Η κυβέρνηση της Ισπανίας θέλει να τον απομακρύνει από την προεδρική θέση μετά το σάλο με το φιλί

Λουίς Ρουμπιάλες: Η κυβέρνηση της Ισπανίας θέλει να τον απομακρύνει από την προεδρική θέση μετά το σάλο με το φιλί
Reuters

Η ισπανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες για την αναστολή του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF) Λουίς Ρουμπιάλες επειδή φίλησε στο στόμα την πρωταγωνίστρια του Μουντιάλ γυναικών, Χένι Ερμόσο, μετά τη νίκη της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δήλωσε αξιωματούχος.

Ο Λουίς Ρουμπιάλες αρνήθηκε να παραιτηθεί σήμερα (25/8) κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέλευσης, πυροδοτώντας την οργή των παικτών και των υπουργών της κυβέρνησης που αποδοκίμασαν τις ενέργειές του ως απαράδεκτη φαλλοκρατική συμπεριφορά.

«Η κυβέρνηση ξεκινά σήμερα τη διαδικασία ώστε ο κ. Ρουμπιάλες να πρέπει να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Αθλητικού Δικαστηρίου και εάν το Αθλητικό Δικαστήριο συμφωνήσει, μπορώ να ανακοινώσω ότι θα αναστείλουμε τον κ. Ρουμπιάλες από τα καθήκοντά του», δήλωσε ο Βίκτορ Φράνκος, επικεφαλής του Εθνικού Αθλητικού Συμβουλίου σε συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια στιγμή, παίκτριες της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γυναικών Ισπανίας, “καταδικάζουν” μέσω των social media την απόφαση του Λουίς Ρουμπιάλες να μην παραιτηθεί από τη θέση του μετά το σάλο που έχει προκληθεί από το φιλί που έδωσε στην Ερμόσο.

“Αυτό είναι απαράδεκτο. Τέλος. Στο πλευρό σου συντρόφισσα Τζένι Ερμόσο”, έγραψε η Αλεξία Πουτέγιας, ενώ η τερματοφύλακας της Εθνικής Ισπανίας, Κάτα Κολ σχολίασε: “Πόσο κρίμα να μην είναι πρωταγωνίστριες 23 παίκτριες. Τελείωσε! Μαζί σου μέχρι τέλους Τζένι Ερμόσο”.

To δικό της σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα έκανε και η κορυφαία παίκτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023, Αϊτάνα Μπονμάτι.

“Υπάρχουν όρια τα οποία δεν πρέπει να παραβιάζονται και αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε. Είμαστε μαζί σου Τζένι Ερμόσο”, έγραψε η διεθνής ποδοσφαιρίστρια της Μπαρτσελόνα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις