Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Λούκας Πακετά: Γερουσιαστής θέλει ισόβιο αποκλεισμό του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού

Λούκας Πακετά: Γερουσιαστής θέλει ισόβιο αποκλεισμό του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού
Reuters

Ο Λούκας Πακετά φέρεται αναμεμειγμένος σε σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού και ο Βραζιλιάνος άσος της Γουέστ Χαμ αναμένει το αποτέλεσμα της σχετικής έρευνας, που διεξήγαγε η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, καθώς σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, κινδυνεύει με πολύ μεγάλη ποινή.

Μόλις έναν χρόνο μετά την άφιξή του στην Αγγλία, για την Γουέστ Χαμ, ο Λούκας Πακετά έφτασε πολύ κοντά στην Μάντσεστερ Σίτι που ήταν διατεθειμένη να δαπανήσει 80 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει όμως η έρευνα της αγγλικής ομοσπονδίας, σταμάτησε κάθε πιθανή εξέλιξη.

Ο Λούκας Πακετά κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού, καθώς κάποιοι από τους συγγενείς του, είναι ύποπτοι για στοιχηματισμό σε αγώνες όπου έπαιζε ο Βραζιλιάνος και δέχθηκε κίτρινη κάρτα.

Από τότε έχει αρχίσει η έρευνα της FA και ο παίκτης είναι στην χειρότερη περίοδο της καριέρας του. Η Μάντσεστερ Σίτι αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις, ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή της εθνικής Βραζιλίας, μέχρι να εκδοθεί η ετυμηγορία.

Στην Βραζιλία, αυτό το θέμα λογικά αντιμετωπίζεται πολύ σοβαρά και κανείς δεν θα δώσει «χάρη» στον Πακετά. Ο γερουσιαστής, Ζόρζε Καγιούρου, ο οποίος θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής αθλητικών στοιχημάτων στην χώρα, μίλησε για αυτήν την μάστιγα που επηρεάζει πολλούς παίκτες στην πατρίδα του: «Στον ιστότοπό της, η FIFA έχει καταγράψει τους 11 παίκτες που έχουν τιμωρηθεί στην Βραζιλία, με ποινές που κυμαίνονται από 360 ημέρες αποκλεισμού έως αποβολή από το ποδόσφαιρο, που είναι η κύρωση που προτιμώ».

Αποφασισμένος να δράσει σθεναρά ενάντια σε αυτές τις πρακτικές, ο Καγιούρου ανέφερε συγκεκριμένα τις περιπτώσεις των Πακετά και Λουϊς Ενρίκε της Μπέτις, απειλώντας ξεκάθαρα ότι θα επεκτείνει τις πιθανές ποινές αυτών των δύο παικτών σε παγκόσμιο επίπεδο: «Η αγγλική και η ισπανική ομοσπονδία έχουν αρχίσει έρευνες για τους δύο Βραζιλιάνους. Πρέπει τώρα να περιμένουμε να δούμε εάν θα επιβληθούν κυρώσεις. Εάν συμβεί αυτό, οι συνομοσπονδίες μπορούν να ζητήσουν την επέκταση της κύρωσης και η FIFA την παγκόσμια επέκταση. Ειλικρινά, ελπίζω να μην δούμε την Βραζιλία, την χώρα με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, να γίνεται εξαγωγέας παρανομιών στο αθλητικό στοίχημα. Θα ήταν κρίμα»!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις