Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

«Λύγισε» στα πέναλτι η Εθνική πόλο των παίδων – Κόντρα στη Σερβία για το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό

«Λύγισε» στα πέναλτι η Εθνική πόλο των παίδων – Κόντρα στη Σερβία για το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό
Intime.gr

Η Εθνική πόλο των Παίδων προηγήθηκε με 6-2 της αντίστοιχης του Μαυροβουνίου, αλλά οι διοργανωτές Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν τελικά αυτοί που πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στον τελικό της διοργάνωσης, επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι (11-11 καν. Διάρκεια – 15-13 με τα πέναλτι). Για το χάλκινο μετάλλιο θα παίξει η Ελλάδα την Κυριακή (16.07) κόντρα στην Σερβία.

Στα πέναλτι έχασε η εθνική πόλο των παίδων την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ15 που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα. Η Ελλάδα ηττήθηκε από την οικοδέσποινα ομάδα του Μαυροβουνίου με 15-13 (κανονικός αγώνας 11-11) και πλέον θα παίξει αύριο (16/7, 20:00) για το χάλκινο μετάλλιο, απέναντι στη Σερβία.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε υποδειγματική άμυνα στο πρώτο μισό του αγώνα, ιδίατερα στον παίκτη λιγότερο (οι γηπεδούχοι είχαν 0/5), και προηγήθηκε 3-0 και 6-2, ελέγχοντας απόλυτα το ματς.

Το Μαυροβούνιο μείωσε στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου και στο τρίτο οκτάλεπτο ανέτρεψε πλήρως την εικόνα, αξιποιώντας τα λάθη της εθνικής και τις τρεις χαμένες επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Με γκολ του Ντουρούτοβιτς στο φινάλε της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (7-6) και το σερί έφτασε στο 6-0, πριν το διακόψει ο Ηλίας Αγγελόπουλος, που σκόραρε σε παίκτη παραπάνω και μείωσε σε 8-7.

Αμέσως μετά ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία με πέναλτι να ισοφαρίσει, αλλά ο Πέγιοβιτς απέκρουσε και στην επόμενη επίθεση ο Ντουρούτοβιτς ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +2 (9-7).

Οι Ελληνες παίκτες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν και ισοφάρισαν σε 10-10, χάρη σε διαδοχικά γκολ των Λεωνιδάκη και Αγγελόπουλου από τα 2μ.

Ο Ρογκάνοβιτς σε κόντρα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στο Μαυροβούνιο, αλλά με ωραία παιγμένο παραπάνω ο Πατσιλινάκος διαμόρφωσε το 11-11, 1΄12΄΄ πριν τη λήξη, με τον ημιτελικό να οδηγείται στα πέναλτι.

Εκεί τα πράγματα ξεκίνησαν πολύ άσχημα για την εθνική, αφού ο Σάρρος νικήθηκε από τον Πέγιοβιτς και ο Αγγελόπουλος αστόχησε. Παρά το γεγονός ότι ο Πιμπλής (που αντικατέστησε μετά το τρίτο πέναλτι τον Μπερδέ) έκανε κι αυτός μία απόκρουση, το Μαυροβούνιο με εύστοχο χτύπημα του Κρούτα πήρε τη νίκη, εξασφάλισε μετάλλιο και θα διεκδικήσει τον τίτλο κόντρα στην Ουγγαρία.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το Μαυροβούνιο): 0-2, 3-4, 4-0, 4-5

Στα πέναλτι: 4-2

Οι συνθέσεις:

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ράγιοβιτς, Κρούτα 2, Τοντόροβιτς, Φρανέτα, Κοπρίβιτσα 1, Σάβιτς, Σάβοβιτς 1, Μίλινιτς 2, Μπρνόβιτς, Βράνες 4, Ρογκάνοβιτς 2, Ντουρούτοβιτς 3, Πέγιοβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Φώντας Λεμπέσης): Μπερδές, Αγγελόπουλος 4, Ζουζούνης 1, Καρατζάς 1, Λεωνιδάκης 1, Λαμπάτος, Χατζής 4, Μότσιας, Πατσιλινάκος 1, Ράπτης 1, Σάρρος, Κρεμανταλάς, Πιμπλής

Η διαδικασία των πέναλτι

Ντουρούτοβιτς 12-11

Σάρρος απόκρουση Ράτζοβιτς

Ρογκάνοβιτς 13-11

Αγγελόπουλος άουτ

Βράνες 14-11

Χατζής 14-12

Τοντόροβιτς απόκρουση Πιμπλή

Ζουζούνης 14-13

Κρούτα 15-13

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, η Ουγγαρία επικράτησε 11-6 της Σερβίας και πέρασε στον τελικό, παρότι στην Α΄ φάση είχε γνωρίσει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Το σκορ ήταν ισόπαλο 6-6 ένα λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια οι Μαγυάροι έκαναν ένα σερί 5-0 και έφτασαν πανηγυρικά στη νίκη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις