Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μάικλ Τζόρνταν: Στην κορυφή των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών όλων των εποχών

Μάικλ Τζόρνταν: Στην κορυφή των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών όλων των εποχών

Ο G.O.A.T. του παγκόσμιου αθλητισμού, Μάικλ Τζόρνταν βρίσκεται στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης… πανάκριβης λίστας. Τρεις αθλητές του γκολφ βρίσκονται πάνω από Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεμπρόν Τζέιμς και Λιονέλ Μέσι.

Σύμφωνα με την έρευνα της εξειδικευμένης ιστοσελίδας για την οικονομία του αθλητισμού Sportico, ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών, με κέρδη 2,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων (προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό) και μόνο το 6% του συνόλου να προέρχεται από τα συμβόλαιά του με τους Σικάγο Μπουλς και τους Ουάσιγκτον Γουίζαρντς!

Στην περίπτωση του Μάικλ΄Τζόρνταν η εκτίμηση βασίζεται σε μισθούς, χρηματικά έπαθλα, μπόνους, δικαιώματα, αναμνηστικά, βιβλία και άλλες εμπορικές συναλλαγές και χορηγίες, όπως αυτές με Nike, Gatorade, Hanes, Upper Deck, από τότε που έγινε επαγγελματίας το 1984 έως τις 1/6/21.

Ο Μάικλ Τζόρνταν ηγείται μιας πεντάδας «αστεριών» του μπάσκετ, που βρίσκονται ανάμεσα στους 25 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές όλων των εποχών: οι υπόλοιποι είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς (1,17 δισεκατομμύρια δολάρια), ο Κόμπι Μπράιαντ (930 εκατομμύρια δολάρια), ο Σακίλ Ο’Νιλ (870 εκατομμύρια δολάρια) και ο Κέβιν Ντουράντ (625 εκατομμύρια δολάρια).

Να αναφέρουμε ότι τα κέρδη υπολογίζονται μέχρι τη στιγμή του θανάτου για τον Κόμπι Μπράιαντ.

Αθλητές από οκτώ σπορ βρίσκονται στους 25 κορυφαίους και τα σωρευτικά κέρδη τους είναι 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι άνδρες κυριαρχούν στην κατάταξη, με την πλησιέστερη αθλήτρια, τη Σερένα Ουίλιαμς, με 480 εκατομμύρια δολάρια, μόλις μέσα στην πρώτη 40άδα.

Στην σχετική κατάταξη, ο Μάικλ Τζόρνταν ακολουθείται από τρεις παίκτες του γκολφ, Τάιγκερ Γουντς (2,1 δισ. δολάρια), Άρνολντ Πάλμερ (1,5 δισ.) και Τζακ Νικλάους (1,38 δισ.).

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, που προηγείται του πυγμάχου Φλόιντ Μεϊγουέδερ, του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος καταλαμβάνει την όγδοη θέση. Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνουν οι Μίκαελ Σουμάχερ και Ρότζερ Φέντερερ.

CR7 και Μέσι δεν είναι οι μόνοι ποδοσφαιριστές στην κατάταξη του Sportico. Στη 12η θέση είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (880 εκατομμύρια δολάρια), ενώ στην 21η βρίσκεται ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ (580 εκατομμύρια δολάρια), ο οποίος είναι μάλιστα ο νεότερος αθλητής στις πρώτες 25 θέσεις.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bleacher Report (@bleacherreport)

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στην ιστορία:

Μάικλ Τζόρνταν (μπάσκετ) 2,62 δισεκατομμύρια δολάρια

Τάιγκερ Γουντς (γκολφ) 2,10

Άρνολντ Πάλμερ (γκολφ) 1,50

Τζακ Νικλάους (γκολφ) 1,38

Κριστιάνο Ρονάλντο (ποδόσφαιρο) 1,24

Φλόιντ Μεϊγουέδερ (πυγμαχία) 1,20

ΛεΜπρόν Τζέιμς (μπάσκετ) 1,17

Λιονέλ Μέσι (ποδόσφαιρο) 1,14

Μίκαελ Σουμάχερ (Formula 1) 1,13

Ρότζερ Φέντερερ (τένις) 1,12

Πληροφορίες: ΑΠΕ

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις