Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μάιντς – Μπάγερν Μονάχου 3-1: Καταστρεπτικό ημίχρονο και ήττα στη Bundesliga

Μάιντς – Μπάγερν Μονάχου 3-1: Καταστρεπτικό ημίχρονο και ήττα στη Bundesliga
Reuters

Η Μάιντς πέτυχε μεγάλη εντός έδρας νίκη -με ανατροπή- επί της Μπάγερν Μονάχου (3-1) σε ματς για την 29η αγωνιστική στη Bundesliga. Λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό τους από την Μάντσεστερ Σίτι, στο Champions League, οι Βαυαροί “λιποθύμησαν” στο πρωτάθλημα και έδωσαν την ευκαιρία στην Ντόρτμουντ να τους ξεπεράσει και να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Θέλει να… σηκώσει κεφάλι και δεν μπορεί ούτε στη Bundesliga, που άλλες χρονιές έκανε “περίπατο”. Η Μπάγερν Μονάχου έχει μπει σε περίοδο μεγάλης κρίσης, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ήττα της με ανατροπή (3-1) στην έδρα της Μάιντς.

Οι Βαυαροί διατηρήθηκαν έτσι στους 59 βαθμούς και κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη θέση από την Ντόρτμουντ (υποδέχεται στη συνέχεια την Άιντραχτ Φρανκφούρτης). Απ’ την άλλη, η Μάιντζ έφτασε τους 45 πόντους, είναι 6η και μάχεται για την Ευρώπη.

Ο Σαντιό Μανέ επέστρεψε στην αρχική 11άδα της Μπάγερν, μετά την μπουνιά που έδωσε στον Λιρόι Σανέ, είδε το γκολ που πέτυχε στο 16′ να ακυρώνεται από το VAR ως οφσάιντ και τελικά έκανε το 0-1 στο 29′ (σκόραρε για πρώτη φορά, σε ματς πρωταθλήματος, μετά τις 29 Οκτωβρίου, τότε που είχε βρει δίχτυα στο ματς με τη… Μάιντς).

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια.. καταστροφή για τους Βαυαρούς. Στο 65′ ο Αγιόρκε, με κεφαλιά, ισοφάρισε για την Μάιντς σε 1-1. Ήταν η αρχή ενός εφιαλτικού τετάρτου για την Μπάγερν. Στο 73′ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ολική ανατροπή, με τον Μπαρέιρο να κάνει το 2-1. Έξι λεπτά αργότερα, ο Άαρον Μαρτίν σφράγισε τον θρίαμβο της Μάιντς, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

«Ξεμπούκωσε» απέναντι στην Μπόχουμ η Βόλφσμπουργκ και με το εμφατικό εκτός έδρας 5-1 έμεινε «ζωντανή» στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Οι «λύκοι», που μετρούσαν μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία ματς «καθάρισαν» το σημερινό ματς από το πρώτο μέρος όταν προηγήθηκαν με 3-0.

Τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη για τους γηπεδούχους, που στάθηκαν τυχεροί καθώς χθες η Στουτγκάρδη δε νίκησε κι έτσι παρέμειναν στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη.

Αποτελέσματα και σκόρερ στην 29η αγωνιστική

Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη 1-1

(5΄ Μπέλιο – 78΄ Εντό)

Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 3-1

(65΄ Αζόρκ, 73΄ Μπαρέιρο, 79΄ Μάρτιν – 29΄ Μανέ)

Χοφενχάιμ-Κολωνία 1-3

(90΄+4 Ντόλμπεργκ – 18΄ Κάιντς, 39΄ Σέλκε, 90΄+2 Τίλμαν)

Μπόχουμ-Βόλφσμπουργκ 1-5

(69΄ Μπροσίνσκι – 10΄,56΄ Σβάνμπρεγκ, 21΄ Καμίνσκι, 33΄ Βίμερ, 77΄ Βάλντσμιντ)

Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 2-4

(68΄ Ενγκανκάμ, 77΄ Λουκεμπάκιο – 6΄,27΄,51΄ Ντουκς, 63΄ Βάιζερ)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις