Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μακέντα:«Τεράστιο κλαμπ ο Παναθηναϊκός – Σωστή επιλογή για μένα»

Μακέντα:«Τεράστιο κλαμπ ο Παναθηναϊκός – Σωστή επιλογή για μένα»

Ο Φεντερίκο Μακέντα παραχώρησε συνέντευξη στη Daily Mail και μίλησε για τον Παναθηναϊκό, αλλά και το πέρασμα του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ιταλός επιθετικός αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην καριέρα του, αλλά και στο ιστορικό γκολ που είχε πετύχει με τη φανέλα των “κόκκινων διάβολων” στο παιχνίδι με την Άστον Βίλα.

Όσα δήλωσε ο Μακέντα:

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι η σωστή ομάδα. Ένα τεράστιο κλαμπ με τεράστια ιστορία. Με χρειάζονταν επειδή δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση και ψάχναμε το ίδιο πράγμα. Αποδείχθηκε ότι ήταν καλή κίνηση».

Για τη Γιουνάιτεντ και το ντέρμπι κόντρα στη Λιβέρπουλ: «Εκπλήσσομαι γιατί η Γιουνάιτεντ συνήθιζε να μάχεται για τον τίτλο κάθε χρόνο, όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν εκεί. Αλλά έχουν επιστρέψει με μία δυνατή και νεανική ομάδα με έναν εξαιρετικό προπονητή. Θα είναι καλό παιχνίδι την Κυριακή. Ήρθε η ώρα να ανέβει ξανά».

Για το ιστορικό γκολ κόντρα στην Άστον Βίλα: «Την ημέρα πριν το ματς, μιλούσα με τους φίλους μου στη Ρώμη και τους είπα ότι κάτι θα γίνει. Τους είπα ότι θα παίξω και θα κάνω το Ολντ Τράφορντ να εκραγεί. Μπήκα στο παιχνίδι με αυτοπεποίθηση και κάτι μαγικό έγινε. Δεν είχα δώσει προσοχή στη μάχη για τον τίτλο. Όταν σκοράρεις το νικητήριο γκολ, καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι. Στις επόμενες εβδομάδες κατάλαβα γιατί ο Σερ Άλεξ δεν ήθελε να χάσει το πρωτάθλημα από την Λίβερπουλ».

Για την εξέλιξη της καριέρας του: «Θα μπορούσα να έχω πετύχει περισσότερα. Δούλευα σε μία καταπληκτική ομάδα και νομίζω απογοήτευσα τον εαυτό μου. Στον τρόπο παιχνιδιού μου, στο σώμα μου, στη ζωή μου έκανα λάθη. Όταν δεν παίζεις πρέπει να μάχεσαι και εγώ έψαχνα δικαιολογίες. Είχα την λάθος αντίδραση και δεν δούλευα όσο σκληρά θα έπρεπε. Όταν είσαι νέος, δεν καταλαβαίνεις πολλά πράγματα. Αν είχα την νοοτροπία που έχω σήμερα, θα άλλαζαν πολλά πράγματα».

Για το δανεισμό του στην Σαμπντόρια: «Αυτοί οι έξι μήνες με σκότωσαν ως ποδοσφαιριστή. Αμφισβητούσα τον εαυτό μου. Δίναμε μάχη για τη σωτηρία και δεχόμουν επιθέσεις. Νόμιζαν ότι επειδή ήμουν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα τους σώσω, αλλά δεν ήμουν έτοιμος, ήμουν ακόμη μικρός».

Για την καριέρα του μέχρι τώρα: «Πέρασα πολλά πράγματα στην καριέρα μου. Εύχομαι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Ήμουν πεσμένος και κατάφερα να αντιστρέψω την κατάσταση, αυτό δεν είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο. Αλλά αν πήγαινα πίσω τον χρόνο, δεν θα άλλαζα την στιγμή (το γκολ κόντρα στην Άστον Βίλα). Ίσως ήρθε νωρίς, αλλά είναι κάτι που κάθε φίλος της Γιουνάιτεντ θα θυμάται»

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις