Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μακούν για Μοράις: “Η ΑΕΚ έκανε εξαιρετική επιλογή”

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

Ο Ζοάν Μακούν συνεργάστηκε με τον Ζοσέ Μοράις στην Αντάλιασπορ και φρόντισε να “σκιαγραφίσει” το προφίλ του νέου προπονητή της ΑΕΚ, μιλώντας στην εφημερίδα Live Sport.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ανέφερε πως η επιλογή της ΑΕΚ να συνεργαστεί με τον Πορτογάλο τεχνικό είναι εξαιρετική.

“Είναι πολύ καλός προπονητής και καλός άνθρωπος ο Ζοσέ. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία στην Αντάλιασπορ. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ έκανε μια εξαιρετική επιλογή. Ελπίζω και για τον ίδιο και για την ΑΕΚ να πάει καλά αυτή η συνεργασία και να έρθουν επιτυχίες”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

“Ο Ζοσέ θέλει όλοι οι ποδοσφαιριστές του να δουλεύουν για την άμυνα. Αγαπά και στηρίζει τους παίκτες του, αυτό το έζησα. Ζητά μέσα στα παιχνίδια πολλές συνεργασίες. Θέλει να έχει στην άμυνα πολύ καλή και δυνατή λειτουργία και στην επίθεση πάντα παίζει πιο απελευθερωμένα. Στηρίζεται στο ταλέντο και στην ποιότητα των παικτών του. Αλλά πρώτα και πάνω από όλα για τον Ζοσέ είναι η άμυνα. Όταν πάρει η ομάδα του την μπάλα και φτάσει στους επιθετικούς έχουν ελευθερίες. Απαιτεί πράγματα από τους παίκτες του και ζητά δυνατούς χαρακτήρες μέσα στο γήπεδο. Συνηθίζει να μιλά πολύ. Και στην προπόνηση και στην ημέρα του αγώνα. Θέλει να προετοιμάζει πολύ καλά την ομάδα πριν μπει μέσα στο γήπεδο. Δούλεψε στην καριέρα του με μεγάλες προσωπικότητες. Και ως βοηθός του Μουρίνιο και μαζί μας στην Αντάλιασπορ. Άρα δεν θα έχει πρόβλημα με παίκτες όπως ο Αλμέιδα, ο Λέσκοτ και ο Τσιγκρίνσκι που έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες και είναι γνωστοί”.

Τέλος, ο Ζοάν Μακούν αναφέρθηκε και στο σύστημα που αρέσει και χρησιμοποιεί ο Πορτογάλος τεχνικός.

“Αλλάζει πολλά συστήματα και προσαρμόζεται. Δεν παίζει ένα σύστημα και τέλος. Όμως πάντα του αρέσει να παίζει με δύο επιθετικούς,, δηλαδή, το 4-4-2. Αυτό προσπαθούσε αν και δεν ήταν εύκολο να το κάνει πάντα. Γιατί είναι ένας προπονητής ο οποίος θέλει επιθετικότητα από την ομάδα του”, τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε