Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μάντης – Καγιαλής: Άμα… φυσήξει στο Ρίο, μπορούν και το χρυσό!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Με άπνοια, κρεμάνε στο λαιμό τους το αργυρό μετάλλιο. Οι Μάντης και Καγιαλής όμως θα “κυνηγήσουν” κάθε πιθανότητα που έχουν στην αποψινή medal race στην κλάση σκαφών 470 της ιστιοπλοΐας, για να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η άπνοια που επικρατεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας οδήγησε σε αναβολή της προσπάθειας των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, που έχουν εξασφαλίσει μια θέση στο βάθρο.

Το ελληνικό πλήρωμα στα 470 έμεινε την Τετάρτη στη… αναμονή, λόγω άπνοιας και οι διοργανωτές γνωστοποίησαν ότι η τελική ιστιοδρομία μετατέθηκε για την Πέμπτη με ίδια ώρα έναρξης (20:05).

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι στην περίπτωση που υπάρξει και πάλι άπνοια, που δεν θα γίνει τελικά medal race και τα μετάλλια θα μοιραστούν σύμφωνα με τη γενική κατάταξη που διαμορφώθηκε με την ολοκλήρωση της 10ης ιστιοδρομίας, όπερ σημαίνει ότι το ελληνικό πλήρωμα θα πανηγυρίσει το αργυρό μετάλλιο.

Πάντως, οι δυο ιστιοπλόοι μας μπορούν να διεκδικήσουν ακόμη και το χρυσό μετάλλιο, στόχος που δύσκολα όμως μπορεί να επιτευχθεί, καθώς για να γίνει πραγματικότητα θα πρέπει να τερματίσουν το λιγότερο έξι θέσεις μπροστά από τους Κροάτες Σίμε Φάντελα/Ιγκόρ Μάρενιτς και μία από τους Αυστραλούς Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην medal race οι βαθμοί ποινής διπλασιάζονται.

Το σημερινό θα είναι το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Επίσης, η ελληνική ιστιοπλοΐα επιστρέφει και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την… παύση το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).

Aναλυτικά τα μετάλλια της ελληνικής ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες (3 χρυσά, 2 ασημένια, 2 χάλκινα):
 
ΧΡΥΣΑ
ΕΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ
1960 Dragon Ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος, Οδυσσέας Εσκιτζόγλου, Γεώργιος Ζαΐμης (πλήρωμα Νηρεύς)
1996 Mistral Νίκος Κακλαμανάκης
2004 470 Γυναικών Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά
 
ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΕΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΠΛΗΡΩΜΑ
1972 Finn Ηλίας Χατζηπαυλής
2004  Mistral Νίκος Κακλαμανάκης
 
ΧΑΛΚΙΝΑ
ΕΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ
1980 Soling   Τάσος Μπουντούρης, Αναστάσιος Γαβρίλης, Αριστείδης Ραπανάκης
2008  Yngling  Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε