Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: «Πόλεμος» για το «You’ll never walk alone»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: «Πόλεμος» για το «You’ll never walk alone»
ΦΩΤΟ Reuters

Σε άλλο… επίπεδο πήγε η κόντρα μεταξύ των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ, με τους πρώτους να ισχυρίζονται πως το «You’ll never walk alone» ακούστηκε για πρώτη φορά στις κερκίδες του «Ολντ Τράφορντ».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ «συγκρούονται» αύριο (24/10) στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στην Premier League, σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι όπου οι δύο πλευρές έχουν πολλά να χωρίσουν. Από σήμερα έχουν ένα ακόμα, αφού ο ισχυρισμός από πλευράς Γιουνάιτεντ πως το «You’ll never walk alone», τραγούδι σήμα κατατεθέν των οπαδών της Λίβερπουλ, «ανήκει» δικαιωματικά στους «κόκκινους διαβόλους» έχει προκαλέσει χαμό στο Νησί.

Αφορμή αποτέλεσε η δήλωση της πρώην τραγουδίστρια της όπερας και οπαδού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζέιν Χάρντγουικ πως το «You’ll never walk alone» ήταν αρχικά σύνθημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού όπως ισχυρίζεται, εκείνη παρέα με μερικούς φίλους χρησιμοποίησαν πρώτοι τότε το τραγούδι στη μνήμη των παικτών της «κόκκινων διαβόλων» που χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου το 1958.

«Η συντριβή στο Μόναχο ήταν τόσο φρικτή και όλοι ένιωθαν απογοητευμένοι και απλά φαινόταν το κατάλληλο τραγούδι για να τραγουδήσουμε. Ήταν μια συγκινητική στιγμή και κατάφερα να πείσω τους φίλους μου να συμμετάσχουν μαζί μου. Σύντομα όλοι το τραγουδούσαν και πολλοί άνθρωποι, μεταξύ τους κι εγώ, δάκρυσαν. Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα γινόταν ο ύμνος των αντιπάλων μας, απλώς ήθελα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα σχετικά με τις καταβολές του τραγουδιού» ήταν τα λόγια της. Πολύ σύντομα μάλιστα το «YNWA» αντηχούσε από άκρη σε άκρη του «Όλντ Τράφορντ» με τους οπαδούς του συλλόγου να το αναγάγουν σε ένα από τα δημοφιλέστερα συνθήματα στο «Θέατρο των Ονείρων».

Από την πλευρά τους πάντως οι φίλοι της Λίβερπουλ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Χάρντγουικ, τονίζοντας πως το τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά στο «Άνφιλντ» την άνοιξη του 1963.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις