Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μάντσεστερ – Πογκμπά: “Γι’ αυτούς που πέθαναν! Για την Αγγλία”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο μέσος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άντερ Ερέρα αφιέρωσε το θρίαμβο του Europa League στα θύματα της θανατηφόρας βομβιστικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, ενώ ο Χουαν Μάτα και ο Πωλ Πογκμπά απέτισαν επίσης φόρο σε όλους τους πληγέντες.

«Θέλω να αφιερώσω το τρόπαιο στα θύματα», δήλωσε Ερέρα, που αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του τελικού. «Αυτό είναι μόνο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που συνέβη τη Δευτέρα ήταν φρικτό, θέλουμε ειρήνη στον κόσμο και σεβασμό. Αυτό που συνέβη στο Μάντσεστερ, αλλά και όπου συμβαίνει παντού, πρέπει να μας κάνει να είμαστε ενωμένοι για να αγωνιστούμε για ειρήνη και να μην έχουμε άλλες επιθέσεις. Χθες (προχθές) το πρωί ήμασταν όλοι συντετριμμένοι. Ηταν δύσκολο να προπονηθούμε, αλλά ο προπονητής μας είπε ότι το μόνο που που μπορούμε να κάνουμε είναι να το κερδίσουμε γι ‘αυτούς».

Η επιτυχία στο Europa League, όπως επίσης τα τρόπαια σε Community Shield και League Cup έδωσαν κάποια λάμψη σε μια απογοητευτική σεζόν της Γιουνάιτεντ στην Premier League, όπου έφτασε στην έκτη θέση στην κατάταξη, 24 βαθμούς πίσω από τους πρωταθλητές της Chelsea.

«Το κίνητρο είναι πάντα μεγάλο όταν βάζεις την φανέλα της Γιουνάιτεντ, επειδή εκπροσωπούμε τον μεγαλύτερο σύλλογο στην Αγγλία έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο», πρόσθεσε ο Ισπανός. «Γνωρίζουμε ότι θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα στην Premier League. Παίξαμε σαν μεγάλη ομάδα στον τελικό και νομίζω ότι οι οπαδοί μας μπορούν να είμαστε πολύ περήφανοι για μας» .

Ο συμπατριώτης του Ερέρα, Μάτα δήλωσε ότι τα συγκλονιστικά γεγονότα της Δευτέρας στο Μάντσεστερ έδωσαν στη νίκη της Στοκχόλμη μεγαλύτερη σημασία.

«Σημαίνει πάρα πολλά, καθώς είναι το πρώτο μου Ευρωπαϊκό τρόπαιο με την Γιουνάιτεντ και μετά από αυτό που έγινε είναι ωραίο να πάρουμε το τρόπαιο πίσω στο Μάντσεστερ», δήλωσε ο Μάτα στους δημοσιογράφους. «Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα στην πόλη του Μάντσεστερ και είμαστε ευτυχείς να κερδίσουμε για όλους τους ανθρώπους που έχουν υποστεί όλα αυτά. Έχουμε κερδίσει ένα τρόπαιο που ο σύλλογος δεν έχει κερδίσει ποτέ, έτσι είμαστε πραγματικά χαρούμενοι».

Ο Πογκμπά, ο οποίος γύρισε το περασμένο καλοκαίρι στο Μάνστεστερ, αφού είχε βρεθεί εκεί ήδη σε ηλικία 16 ετών, πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι τέτοια πράγματα είναι πολύ λυπηρά σε όλο τον κόσμο. Κερδίσαμε για αυτούς, παίξαμε για την Αγγλία, παίξαμε για το Μάντσεστερ και παίξαμε για αυτούς τους ανθρώπους που πέθαναν».

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε