Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ: Η νέα κάτοχος του Champions League θα βρεθεί τον Αύγουστο στο «Καραϊσκάκης»

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ: Η νέα κάτοχος του Champions League θα βρεθεί τον Αύγουστο στο «Καραϊσκάκης»
Reuters

Το Champions League θα έχει απόψε μια νέα κάτοχο. Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ ετοιμάζονται να παίξουν στον τελικό της διοργάνωσης, με την νικήτρια να κλείνει μια θέση για το… “Καραϊσκάκης”.

Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ αγωνίζονται απόψε (10.06) στην Κωνσταντινούπολη, για να κατακτήσουν το τρόπαιο του Champions League.

Εκτός φυσικά από το Κύπελλο με τα «μεγάλα αυτιά» και τη… δόξα, η νικήτρια ομάδα εξασφαλίζει θέση στον αγώνα για το Ευρωπαϊκό Super Cup με αντίπαλο τη Σεβίλλη, που θα γίνει στις 16 Αυγούστου στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

Παράλληλα, η “Marca” τονίζει ότι η κάτοχος του Champions League θα κερδίσει και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που φέτος θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία με το σχήμα των τελευταίων σεζόν, δηλαδή με επτά ομάδες (μία από την Συνομοσπονδία και μία από την οικοδέσποινα χώρα).

Όμως αυτό το Champions League, όπως συνέβη και τις δύο προηγούμενες σεζόν, δίνει πρόσβαση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σούπερ Συλλόγων, που έχει προγραμματιστεί για 32 ομάδες από το 2025.

Οι τέσσερις τελευταίοι πρωταθλητές Ευρώπης εξασφαλίζουν απευθείας θέση. Το έχουν ήδη η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης, και θα τις ακολουθήσει η Μάντσεστερ Σίτι ή η Ίντερ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η FIFA έχει επιβεβαιώσει τα κριτήρια πρόκρισης: Εκτός από τις τέσσερις από τις θέσεις θα πάρουν οι ισάριθμες νικήτριες του Champions League από το 2021 έως το 2024 οι άλλες οκτώ θέσεις της UEFA θα προέλθουν από τον συντελεστή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αλλά με μέγιστο δύο συλλόγους ανά χώρα.

Συνολικά η UEFA (Ευρώπη) θα έχει 12 ομάδες, η CONMEBOL (Νότια Αμερική) 6, η AFC (Ασία) 4, η CAF (Αφρική) 4, η Concacaf (Κεντρική και Βόρεια Αμερική) 4, η OFC (Ωκεανία) 1 και μια τελευταία για τη διοργανώτρια του τουρνουά.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πού θα γίνει το πρώτο Σούπερ Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία.

Εκτός από το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, επιπλέον για την Ιντερ η κατάκτηση του τροπαίου στην Κωνσταντινούπολη, θα της εξασφάλιζε θέση στο γκρουπ των ισχυρών του της κλήρωσης για το επόμενο Champions League, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν έχει καθώς δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημά της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις