Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 3-2 και Γιούνγκ Μπόις – Ερυθρός Αστέρας 2-0 για τον 7ο όμιλο στο Champions League

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 3-2 και Γιούνγκ Μπόις – Ερυθρός Αστέρας 2-0 για τον 7ο όμιλο στο Champions League
Reuters

Η Λειψία έφτασε μια… ανάσα από το να γίνει η πρώτη ομάδα που θα νικούσε την Μάντσεστερ Σίτι στο φετινό Champions League, αλλά η ομάδα του Γκουαρντιόλα “επέστρεψε” από το 0-2 και επικράτησε με 3-2 μέσα στο Etihad, κάνοντας το 5/5 στον 7ο όμιλο του Champions League και εξασφαλίζοντας την πρωτιά. Προκρίθηκε στο Europa League η Γιούνγκ Μπόις, μετά το 2-0 επί του Ερυθρού Αστέρα.

Βρέθηκε… φάτσα με την πρώτη της φετινή ήττα στους ομίλους του Champions League αφού βρέθηκε να χάνει με 2-0 μέσα στην έδρα της, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε την Λειψία με 3-2 και εξασφάλισε την πρωτιά στον 7ο όμιλο, έχοντας κάνει το 5/5.

Δεύτεροι θα τερματίσουν οι Γερμανοί, ενώ η Γιούνγκ Μπόις παίρνει το “εισιτήριο” για το Europa League, μετά τη νίκη της επί του Ερυθρού Αστέρα με 2-0. Οι Ελβετοί εξασφάλισαν την 3η θέση στον όμιλο, φτάνοντας τους 4 βαθμούς και αφήνοντας στον 1 τους Σέρβους, που μένουν εκτός Ευρώπης.

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 3-2

Η Λειψία όχι μόνο έβαλε… δύσκολα στην Μάντσεστερ Σίτ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τους, αλλά ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Από βολέ του Μπλάσβιχ στο 13′, ο Οπέντα κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων -εκμεταλλευόμενος την άσχημη αντίδραση του Ακάντζι- με τον φορ των Γερμανών να βγαίνει απέναντι στον Έντερσον και να κάνει το 0-1.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα παρουσίασε σημαντικά προβλήματα και πριν βγει το δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε και δεύτερο γκολ, με τον Οπέντα να νικάει τον Ορτέγκα στο 34′ και να “αναγκάζει” τον Πεπ Γκουαρντιόλα να… πιάνει το κεφάλι του!  

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε τελικά να μειώσει στο σκορ στις αρχές του δευτέρου μέρους. Στο 54′ ο Άλβαρες έβγαλε κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Λειψίας και ο Χάαλαντ με πλασέ νίκησε τον Μπλάσβιχ και έκανε το 1-2. Η “επιστροφή” των “πολιτών” ολοκληρώθηκε στο 70′, με τον Φόντεν να κάνει το 2-2. η ανατροπή και -τελικά- η νίκη της ομάδας του Γκουαρντιόλα έγινε στο 87′ από τον Άλβαρες.

Γιούνγκ Μπόις – Ερυθρός Αστέρας 2-0

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν αυτός που μπήκε στο ματς χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες, αλλά η Γιούνγκ Μπόις ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Νεντέλκοβιτς να στέλνει στο 8′ την μπάλα στην εστία της ομάδας του.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν καλύτεροι και συνέχισαν να πιέζουν τους γηπεδούχους, έχοντας όμως κακές επιλογές στην τελική τους προσπάθεια. Και πάλι, όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Γιούνγκ Μπόις έφτασε σε νέο γκολ, με τον Μπλουμ να κάνει στο 29′ το 2-0.

Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας μάλιστα και δοκάρι με τον Χουάνγκ. Η… τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος του κι έτσι δεν μπόρεσε να φτάσει σε κάποιο γκολ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις