Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Λιόν: Στα ημιτελικά οι Γάλλοι μετά από δραματικό φινάλε! (videos)

Μάντσεστερ Σίτι – Λιόν: Στα ημιτελικά οι Γάλλοι μετά από δραματικό φινάλε! (videos)
ΦΩΤΟ Reuters

Η Λιόν έκανε μία ακόμη “έκπληξη” στο φετινό Champions League και μετά τη Γιουβέντους του Ρονάλντο απέκλεισε και τη Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα, με το 3-1 στον τελευταίο προημιτελικό του Final 8, σκορ το οποίο “διαμορφώθηκε” σε ένα δραματικό φινάλε.

Η γαλλική ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και παρότι έχασε το πρώτο προβάδισμά της στο ματς, κατάφερε στο τέλος να βρει δύο ακόμη γκολ και να πανηγυρίσει μία σπουδαία πρόκριση, αφού πρώτα ο Στέρλινγκ έχασε το… άχαστο για τους “Πολίτες“.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι παίκτες της Λιόν “χτύπησαν” τη Σίτι στις αντεπιθέσεις κι άνοιξαν το σκορ με τον Κορνέ στο 24′, ο οποίος και πήρε το “ριμπάουντ” από το χαμένο τετ-α-τετ του Εκαμπί για να κάνει με φοβερό φαλτσαριστό πλασέ το 1-0.

Οι “Πολίτες” πίεσαν στη συνέχεια κι έχασαν δικό τους τετ-α-τετ με τον Στέρλινγκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ντε Μπρόινε κατάφερε πάντως να ισοφαρίσει στο 69′ μετά από εξαιρετική επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του, για να κάνει το ματς… ροντέο στη συνέχεια.

Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω στα επόμενα λεπτά, με αμφότερες τις ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για γκολ και τη Λιόν τελικά να βρίσκει ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, σε μία… οριακή φάση για οφσάιντ, στην οποία ο Ντεμπελέ έκανε το 2-1 στο 78′.

Ακολούθησε ένα απίθανο κοντράστ συναισθημάτων, με τη Σίτι να βρίσκεται “αγκαλιά” με την ισοφάριση, αλλά τον Στέρλινγκ να χάνει την ευκαιρία της χρονιάς μπροστά σε κενή εστία, για να σκοράρει ένα λεπτό αργότερα στο 87′ ο Ντεμπελέ ξανά, ώστε να “καθαρίσει” το ματς και την πρόκριση.

Το 3-1 έμεινε μέχρι τέλους, κι έτσι η Λιόν πανηγύρισε την πρόκρισή της τα ημιτελικά του Champions League μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της, την ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι αποκλείεται ξανά από νωρίς, χάνοντας μία ακόμη ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει και εκτός Αγγλίας.

Οι Γάλλοι πάντως, θα κληθούν πλέον να αποκλείσουν και την Μπάγερν Μονάχου, ώστε να βρεθούν για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης και να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις