Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 2-3: Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας η ομάδα του Κλοπ

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 2-3: Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας η ομάδα του Κλοπ

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με 3-2 στο Γουέμπλεϊ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για 15η φορά στην ιστορία της. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ “πάτησε” το σύνολο του Γκουαρντιόλα και συνεχίζει να ονειρεύεται την κατάκτηση και των τεσσάρων τίτλων την ίδια χρονιά.

Η Λίβερπουλ ήταν σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο, σοκάροντας τη Μάντσεστερ Σίτι με τρία γκολ! 

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον στο ένατο λεπτό, ο Κονατέ κέρδισε εντυπωσιακά την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής κι έγραψε το 0-1. Αυτό ήταν το 19ο φετινό γκολ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ από στημένη φάση σε όλες τις διοργανώσεις, με τον 22χρονο στόπερ να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα για τρίτο σερί παιχνίδι που έπαιξε, μετά από τα δύο γκολ του στους προημιτελικούς Champions League με την Μπενφίκα.

Στο 17′, η Λίβερπουλ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της, εκμεταλλευόμενη τραγικό λάθος του αναπληρωματικού τερματοφύλακα της Σίτι, Στέφεν. 

Ο γκολκίπερ της Σίτι άργησε να διώξει τη μπάλα μετά από γύρισμα που του έγινε και ο Μανέ έπεσε και έκανε το τάκλιν, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 0-2.

Στο 45′ ήρθε και το 0-3, με τον Τιάγκο να βρίσκει τον Μανέ που εξαπέλυσε το μονοκόμματο σουτ, για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Στέφεν και να παγώσει ακόμα περισσότερο τον Γκουαρντιόλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τη Σίτι να εξαπολύει την αντεπίθεση της και να βρίσκει δίχτυα μόλις στο 47′.

Ο Φερναντίνιο πέρασε κάθετη πάσα για τον Ζεσούς, εκείνος κινήθηκε εξαιρετικά στη μεγάλη περιοχή και έστρωσε στον Γκρίλις, που με δυνατό αριστερό σουτ μείωσε σε 1-3.

Η Σίτι πίεσε αφόρητα για να πετύχει κι άλλο γκολ, αλλά ο Άλισον κατέβασε ρολά, κρατώντας όρθια τη Λίβερπουλ.

Στο 90’ τελικά ο Μπερνάρντο Σίλβα σκόραρε μετά την προσπάθεια του Μαχρέζ από δεξιά για το 2-3 και στο φινάλε η Σίτι έφτασε κοντά σε μια απίστευτη ανατροπή, όμως τα σουτ των Φερναντίνιο και Στέρλινγκ δεν ήταν ικανά να νικήσουν τον φοβερό τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Άλισον.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στέφεν, Κανσέλο, Στόουνς, Ακέ, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις, Ζεσούς (83′ Μαχρέζ), Στέρλινγκ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (87′ Τζόουνς), Κεϊτά (74′ Χέντερσον), Ντίας (85′ Φιρμίνο), Μανέ (85′ Ζότα), Σαλάχ.

Οι πανηγυρισμοί της Λίβερπουλ:

Τα highlights του Σίτι – Λίβερπουλ:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις