Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6-3: Επιβλητική νίκη στο ντέρμπι για τους «Πολίτες» με «μυθικό» Έρλινγκ Χάαλαντ

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6-3: Επιβλητική νίκη στο ντέρμπι για τους «Πολίτες» με «μυθικό» Έρλινγκ Χάαλαντ
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίδειξη δύναμης στο τοπικό ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με “τρομερό” ξανά τον Έρλινγκ Χάαλαντ, πήρε μία επιβλητική νίκη με 6-3, πλησιάζοντας στον ένα βαθμό από την κορυφή της Premier League.

Ντε Μπρούινε, Χάαλαντ και Φόντεν έστησαν το δικό τους “πάρτι” από το πρώτο ημίχρονο και “διέλυσαν” τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα σε λιγότερο από 45 λεπτά, αφού η Μάντσεστερ Σίτι πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 4-0.

Ο Φόντεν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 8′ από ασίστ του Μπερνάρντ Σίλβα, για να έρθουν στη συνέχεια τρία γκολ σε ένα δεκάλεπτο, από το 34′ και μετά. Ο Χάαλαντ συνέχισε το ιστορικό σερί του στην Premier League και με δύο γκολ από δύο ασίστ του Ντε Μπρούινε και μία δική του ασίστ στον Φόντεν, “καθάρισε” από νωρίς το ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι “κόκκινοι διάβολοι” μείωσαν με τον μείωσαν με τον Σάντος από ασίστ του Έρικσεν, αλλά ο Χάαλαντ δεν είχε ολοκληρώσει το… αριστούργημά του, αφού έκανε χατ-τρικ στο 64′ και στο 73′ έδωσε μία ακόμη ασίστ  για το 6ο γκολ της ομάδας του και δεύτερο του Φόντεν.

Το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν να… βελτιώσει κάπως το σκορ, αφού ο ο Μαρσιάλ σκόραρε δις στα τελευταία λεπτά, “μαζεύοντας” το τελικό αποτέλεσμα για την ομάδα του.  Με τη νίκη αυτή πάντως, η Σίτι βρέθηκε ξανά στο -1 από την Άρσεναλ στην κορυφή της Premier League, ενώ η Γιουνάιτεντ έμεινε εκτός πρώτη 5άδας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις