Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Η τεράστια ανατροπή του Πιτσώλη, το fair play στον Γκελαούζο και η εκπληκτική ατάκα

Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Η τεράστια ανατροπή του Πιτσώλη, το fair play στον Γκελαούζο και η εκπληκτική ατάκα

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης έκανε την έκπληξη στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, νίκησε τον Κώστα Γκελαούζο και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Ο Έλληνας δρομέας εντυπωσίασε τόσο με την κίνηση του προς τον μεγάλο του αντίπαλο, όσο και με τις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης προσπέρασε στον τελευταίο χιλιόμετρο τον -επί 4 σερί χρόνιας νικητή- Κώστα Γκελαούζο και τερμάτισε πρώτος στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, ο αθλητής του Παναθηναϊκού κατάφερε μόνο να προσπεράσει προσωρινά τον νικητή και στη συνέχεια να μείνει δεύτερος.

Δευτερόλεπτα μετά τον τερματισμό του, ο 29χρονος δρομέας -σε μια εκπληκτική κίνηση fail play- περίμενε τον Γκελαούζο και τον χειροκρότησε, με τον αθλητή του Παναθηναϊκού να δείχνει εξαντλημένος.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Η τακτική που ακολούθησα πήγε καταπληκτικά, δεν έχω λόγια. Λόγω ζέστης αρχίσαμε αργά, αλλά ακολούθησα την τακτική μου και πήρα μια πραγματικά αναπάντεχη νίκη. Όταν είδα τον Κώστα Γκελαούζο σκέφτηκα ‘αποκλείεται να είμαι τόσο κοντά!’. Αφιερώνω τη νίκη στη γυναίκα μου που σε λίγους μήνες θα μου χαρίσει το ωραιότερο μετάλλιο», είπε ο μεγάλος νικητής στις πρώτες του δηλώσεις.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις