Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαραθώνιος Αθήνας 2022 – Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: «Διαγνώστηκα με καρκίνο 4 μήνες αφού γέννησα»

Μαραθώνιος Αθήνας 2022 – Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: «Διαγνώστηκα με καρκίνο 4 μήνες αφού γέννησα»

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η νίκη της Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2022, που τερμάτισε πρώτη ανάμεσα στις γυναίκες που έλαβαν μέρος, καθώς έγινε γνωστό πως λίγους μήνες πριν η ίδια είχε βγει νικήτρια από τη μάχη με τον καρκίνο.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τη νίκη της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ παράλληλα περιέγραψε τον αγώνα της κατά του καρκίνου, αφού πριν από δύο χρόνια διαγνώστηκε με μυελώδες καρκίνωμα.

Η ίδια είπε: «Είχα διακόψει τον αθλητισμό, γιατί είχα γεννήσει. Έγινε η διάγνωση 4 μήνες μετά από την γέννηση του παιδιού. Όλοι χαίρονται με τον ερχομό ενός παιδιού, εγώ δεν μπορούσα να χαρώ. Το πρώτο που σκέφτεσαι είναι το χειρότερο σενάριο».

Για τον Μαραθώνιο και την πρωτιά της στις γυναίκες, μάλιστα με χρόνο που την έφερε στην πρώτη 20άδα των επιδόσεων σε όλους τους Μαραθώνιους, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου είπε ότι δεν το πίστευε πως τερμάτισε πρώτη, λέγοντας χαρακτηριστικά «αγκάλιασα τον άνδρα μου και πέρασε ένα λεπτό, αφότου τερμάτισα, όταν άρχισα να τσιρίζω», λέγοντας πως μαζί της έκλαιγε με δάκρυα χαράς και ο σύζυγος της.

 

«Ξεκίνησα με το σκεπτικό πως ό,τι και να γίνει, θα τερματίσω στο Καλλιμάρμαρο, όποια κι αν ήταν η επίδοση μου», είπε η μαραθωνοδρόμος, η οποία αναφέρθηκε στον κόσμο που βρισκόταν κατά μήκος της διαδρομής ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά της στους αθλητές που έτρεχαν τα 42,195 μέτρα της διαδρομής.

Τέλος, σημείωσε ότι «πήρα πολλή μεγάλη δύναμη και ενέργεια από τον κόσμο. Μου αρέσει να επικοινωνώ μαζί τους, τους χαιρετάω, τους χειροκροτώ κι εγώ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις