Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαραθώνιος Αθήνας: Οι νικητές στα 5 και στα 10 χλμ.

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

”Πλημμύρισε” το κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες δρομείς το πρωί της Κυριακής, οι οποίοι πήραν μέρος στα 5 και τα 10 χλμ. στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Χρήστος Καλλίας ήταν ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο πλαίσιο του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας.

Ο Ελληνας αθλητής διένυσε τα 5χλμ σε 15.09 και βελτίωσε το ρεκόρ διαδρομής. «Ποτέ ξανά στη ζωή μου δεν έχω μπει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο! Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Αυτή η μέρα είναι μια γιορτή! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση. Θα ήθελα να βλέπω όλο και περισσότερους ξένους να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 40.000. Αυτή είναι μια σημαντική οικονομική ανάσα για την πόλη και βοηθάει σημαντικά στον τουρισμό μας», είπε ο 27χρονος δρομέας.

Ο έμπειρος Κώστας Νακόπουλος κατέλαβε την δεύτερη θέση με 15.19 σε μία ακόμη συμμετοχή του στην απόσταση. «Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν μία ωραία εμπειρία», είπε ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου. Την τρίτη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε ο Μάρκος Γκούρλιας με 15.25.

Στις γυναίκες η Αναστασία Μαρινάκου έκοψε πρώτη το νήμα με 17.23, στο ντεμπούτο της στην διοργάνωση: «Είναι μόλις η πρώτη φορά που έτρεξα. Δεν είχα δοκιμάσει στο παρελθόν. Δεν ήταν δύσκολη διαδρομή. Απεναντίας ήταν πολύ ευχάριστη. Η συγκίνηση όταν μπαίνεις στο Στάδιο είναι μεγάλη. Είναι καλό για όλους μας και για την υγεία μας να συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση», είπε η νεαρή.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η δεύτερη της απόστασης, η Ελευθερία Πετρουλάκη, που πέτυχε 17.34 «Πρώτη φορά που τρέχω 5άρι στη συγκεκριμένη διοργάνωση και η εμπειρία ήταν πολύ ωραία. Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ένα σπουδαίο γεγονός για όλο τον κόσμο, μα πολύ περισσότερο για τους μαραθωνοδρόμους, η μέρα είναι δική τους. Αυτό που θέλω για τη νέα χρονιά είναι ένα νέο ατομικό ρεκόρ και μια διάκριση σε Πανελλήνια επίδοση». Σε καλή κατάσταση έδειξε πως είναι η Σοφία Πιτούλη (17.38), που έκανε τον πρώτο της αγώνα στην Ελλάδα μετά από πολύ καιρό. Η αθλήτρια, που αυτή τη σεζόν θα γυμναστεί στην Ελλάδα και όχι στις ΗΠΑ, όπου σπουδάζει, είπε: «Πολύ ευχαριστημένη τόσο από τον αγώνα και την διοργάνωση όσο και από την δική μου εμφάνιση».

Καρακατσάνη και Γκελαούζος σταθερά νικητές στα 10χλμ

Την απόλυτη κυριαρχία της διατήρησε η Αναστασία Καρακατσάνη, που για τέταρτη διαδοχική χρονιά κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στα 10χλμ, στο πλαίσιο του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθήνας και Μαραθώνα και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Η έμπειρη δρομέας τερμάτισε σε 34.59 και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει της νέας χρονιάς. «Η χαρά και η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Είναι εκπληκτικό να ξυπνάς το πρωί και να ετοιμάζεσαι να έρθεις να μετάσχεις σε αυτόν τον αγώνα που βελτιώνεται κάθε χρόνο και συμμετέχουν σε αυτόν χιλιάδες κόσμου. Βελτιώνομαι κι εγώ και χαίρομαι πολύ», είπε η αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή, που στο μέλλον θα ρίξει το βάρος της στον μαραθώνιο. Δική του υπόθεση έχει κάνει το 10άρι και ο Κώστας Γκελαούζος, που όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ήταν το…απόλυτο αφεντικό. Ο έμπειρος αθλητής πέτυχε 32.03 και ξεκίνησε με το δεξί τη σεζόν. «Νίκησα και πέρυσι. Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας ο Μαραθώνιος. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι σε αυτόν τον αγώνα και να τερματίζεις σε αυτό το Στάδιο. Συμβαίνουν τόσα αρνητικά αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα και ένα τόσο ωραίο γεγονός μόνο καλά μας προσφέρει», είπε ο Γκελαούζος. Δεύτερος άνδρας ήταν ο Χρήστος Μπουντούλης 32.12 και τρίτος ο Ραφαήλ Νικοδήμος με 32.15.

Στις γυναίκες δεύτερη ήταν η Τσέχα Μόιρα Στεβάρτοβα (35.37) : «Είμαι πολύ κουρασμένη. Είναι πολύ γρήγορος αυτός ο αγώνας για μένα. Πρώτη φορά τρέχω στην Αθήνα και ευτυχώς έτρεχε μπροστά μου ένα αγόρι και λειτούργησε σαν λαγός και με βοήθησε να τρέξω αρκετά γρήγορα», είπε η νεαρή. Η τριάδα των γυναικών έκλεισε με την Παναγιώτα Βλαχάκη (36.33). «Ηταν μία πανέμορφη εμπειρία. Κουράστηκα λίγο γιατί πήγα πιο γρήγορα από ότι περίμενα. Είμαι ικανοποιημένη από το χρόνο, ήταν πολύ κοντά στο ρεκόρ μου. Μας βοήθησε και ο κόσμος στην διαδρομή αν και όταν τρέχουμε και κ είμαστε κουρασμένες δεν καταλαβαίνουμε πολλά», είπε η Βλαχάκη.

Από την πλευρά του ο Μπουντούλης, δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, όλα πήγαν μία χαρά ήταν καλή κούρσα, μας εμψύχωσε ο κόσμος και έφτασα στην 2η θέση», ενώ ο Κύπριος δρομέας σχολίασε «Ήταν καλός ο αγώνας. Η διαδρομή μου φάνηκε κάπως απότομη αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Παντού υπήρχε κόσμος και μας βοήθησε στην προσπάθεια και νομίζω ότι έγινε ένας ωραίος αγώνας».

ΠΗΓΗ: SEGAS.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε