Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαρία Σάκκαρη – Αρίνα Σαμπαλένκα 0-2: Ήττα και αποκλεισμός στα ημιτελικά του Madrid Open

Μαρία Σάκκαρη – Αρίνα Σαμπαλένκα 0-2: Ήττα και αποκλεισμός στα ημιτελικά του Madrid Open
ΦΩΤΟ Reuters

Παρά την καλή της εμφάνιση στο πρώτο σετ, η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 6-1) από την Αρίνα Σαμπαλένκα και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Madrid Open.

Η Σάκκαρη είχε 5 χαμένα μπρέικ πόιντ και έξι διπλά λάθη στο σερβίς, τα περισσότερα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να βάλει… δύσκολα στην Σαμπαλένκα. Το Νο2 του κόσμου πήρε έτσι την πρόκριση στον τελικό του Masters 1000 της Μαδρίτης, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της “μάχης” της Σφιόντεκ με την Κουντερμέτοβα.

Το παιχνίδι

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε νευρικά το ματς και η Αρίνα Σαμπαλένκα το εκμεταλλεύτηκε πλήρως για να κάνει το πρώτο μπρέικ στο ματς και να προηγηθεί με 3-0 στα γκέιμ του πρώτου σετ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αντέδρασε όμως αμέσως μετά και ανεβάζοντας απόλυτα την απόδοσή της, “απάντησε” με δικό της μπρέικ και βρέθηκε μία “ανάσα” από δεύτερο μπρέικ. Η Λευκορωσίδα “άντεξε” παρόλα αυτά και κατάφερε να “χτυπήσει” στο πιο κρίσιμο σημείο. Με το σκορ στο 5-4, η Σάκκαρη προηγήθηκε στο 10ο γκέιμ με 30-0, αλλά δεν μπόρεσε να το “κλείσει” και η Σαμπαλένκα έκανε το 6-4 και το 1-0 στα σετ με μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ, η “μάχη” ήταν μεγάλη και πρώτα σετ, αλλά η Σάκκαρη έχασε ξανά μπρέικ πόιντ, η Σαμπαλένκα πήρε το προβάδισμα με δικό της μπρέικ και η Ελληνίδα τενίστρια επηρεάστηκε ψυχολογικά με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βγάλει αντίδραση στο υπόλοιπο του αγώνα. Ως εκ τούτου, το δεύτερο σετ έκλεισε εύκολα με 6-1 και η Λευκορωσίδα πήρε τη νίκη με 2-0 σετ και την πρόκριση στον τελικό του Madrid Open.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις