Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μάριο Χεζόνια: «Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό είναι η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει ποτέ»

Μάριο Χεζόνια: «Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό είναι η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει ποτέ»

Ο Μάριο Χεζόνια παραδέχθηκε πως η απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού πριν από δύο χρόνια ήταν η καλύτερη της καριέρας του.

Ο Κροάτης φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, Μάριο Χεζόνια, μίλησε στην “AS” και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα βήματα της καριέρας του, που τον οδήγησαν στο ΝΒΑ κι από εκεί πίσω στην Ευρώπη.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία του στους πράσινους, των οποίων δηλώνει οπαδός.

“Η απόφαση να πάω στον Παναθηναϊκό είναι η καλύτερη που έχω πάρει ως αθλητής. Στο τέλος του 2019/20, μετά από το τελευταίο παιχνίδι με τους Λος Άντζελες Λέικερς στα NBA Playoffs, γύρισα σπίτι και είπα σε όλους ότι δεν πρόκειται να ξαναπαίξω, ότι θα έμενα στο Ορλάντο με τους φίλους και την οικογένειά μου. Για πρώτη φορά, πέρασα δύο μήνες χωρίς να ακουμπήσω την μπάλα, ήμουν απλά στο γυμναστήριο. Στις αρχές του Νοεμβρίου, άρχισα πάλι να κάνω προπόνηση και η αίσθησή μου ήταν σαν να μην έχω σταματήσει ούτε για μία μέρα.

Μετά συνειδητοποίησα πως το πνευματικό κομμάτι είναι τόσο σημαντικό όσο το σωματικό, ή το σουτ. Ερωτεύτηκα ξανά το μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε και ρώτησε για μένα, η πρόταση ήρθε και πήγα στην Ελλάδα. Ένιωσα ξανά τηνα γάπη για το μπάσκετ, το πόσο θέλω να βοηθάω τους συμπαίκτες μου, να νιώθω σημαντικός, να κερδίζω. Το ίδιο συνέβη στην Ούνικς Καζάν με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο οποίος επίσης με βοήθησε πάρα πολύ. Στη Ρωσία υπήρχε ένα γκρουπ ανθρώπων που ήξερα και γνώριζα πως η κατάσταση θα ήταν τέλεια για μένα. Δεν θα μπορούσα να πάρω καλύτερη απόφαση, αλλά μετά ξεκίνησε ο πόλεμος και όλα άλλαξαν” είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στο περασμένο καλοκαίρι και την ανάγκη να βγει ξανά στην αγορά για να βρει ένα συμβόλαιο:

“Δεν το σκέφτηκα για τη Ρεάλ Μαδρίτης (λόγω του παρελθόντος στην Μπαρτσελόνα). Είχα μονοετές συμβόλαιο με την Ούνικς Καζάν, αλλά όλοι θέλαμε να φύγουμε λόγω του πολέμου και της αποχώρησης από την EuroLeague. Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε ενδιαφέρον, το ίδιο είχε κάνει πριν πάω στον Παναθηναϊκό μάλιστα. Πάντα μου άρεσε ως οργανισμός η Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ένα μέρος όπου δεν μπορεί να παίξει ο καθένας. Μόλις μείνεις εκεί, βλέπεις πως όλοι δουλεύουν ως οικογένεια και μου αρέσει αυτή η χημεία που υπάρχει. Οι άνθρωποι στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ ξεκάθαροι γι αυτό που θέλουν από σένα, το οποίο είναι να κερδίζεις, κάτι το οποίο επιδιώκω κι εγώ”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις