Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαρόκο – Ισπανία 0-0 (3-0 στα πέναλτι): Ιστορική πρόκριση για τους Αφρικανούς στους «8» του Μουντιάλ 2022

Μαρόκο – Ισπανία 0-0 (3-0 στα πέναλτι): Ιστορική πρόκριση για τους Αφρικανούς στους «8» του Μουντιάλ 2022
ΦΩΤΟ Reuters

Το Μαρόκο “λύγισε” την Ισπανία στα πέναλτι με 3-0, μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, για να πανηγυρίσει μία ιστορική πρόκριση από τους “16” του Μουντιάλ 2022.

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στο φαβορί, την Ισπανία, το Μαρόκο άντεξε εύκολα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και παρότι δεν κατάφερε να βρει ένα γκολ στο ματς, παρουσιάστηκε ανίκητο στα πέναλτι και με τον Μπόνο να αποκρούει δύο εκτελέσεις των Ισπανών (και μία στο δοκάρι), επικράτησε με 3-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022.

Οι Μαροκινοί θα βρεθούν για πρώτη φορά στους “8” ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους από το Πορτογαλία – Ελβετία.

Το παιχνίδι

Το Μαρόκο μπήκε δυνατά στο ματς και δεν άφησε την Ισπανία να επιτεθεί σωστά, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να είναι ελάχιστες. Οι Ισπανοί “απείλησαν” ουσιαστικά με ένα διαγώνιο σουτ του Ασένσιο που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ οι Μαροκινοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στη συνέχεια πιο κοντά στο γκολ.

Τόσο ο Μαζράουι με σουτ στο 33′ όμως, όσο και ο Αγκέρ με κεφαλιά από κοντά, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα κι έτσι το 0-0 έμεινε εύκολα στο πρώτο 45λεπτο.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος όμως, με την Ισπανία να “απειλεί” με Όλμο και Μοράτα, αλλά χωρίς να βρεθεί πραγματικά κοντά στο γκολ. Ο Μπόνο απέκρουσε και μία εκτέλεση φάουλ του πρώτου στις καθυστερήσεις, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Εκεί το Μαρόκο ήταν πιο “απειλητικό” και έχασε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Τσεντίρα για να ανοίξει στο σκορ. Στην πρώτη άργησε να πλασάρει σε τετ-α-τετ και τη δεύτερη νικήθηκε από τον Σιμόν. Η Ισπανία από την πλευρά της είχε δοκάρι με τον Σαράμπια στην τελευταία φάση της παράτασης κι έτσι το παιχνίδι κατέληξε στα πέναλτι.

Στη “ρώσικη ρουλέτα”, η Ισπανία δεν κατάφερε να σκοράρει ποτέ, με τον Μπόνο να αποκρούει δύο εκτελέσεις και τον Σαράμπια να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι, την ώρα που το Μαρόκο ευστόχησε με Σαμπίρι και Ζίγιες, για να “σφραγίσει” τη νίκη πρόκριση ο Χακίμι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις