Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μαρσέιγ – ΑΕΚ: «Μάχη» μεταξύ φίλων στο Europa League

Μαρσέιγ – ΑΕΚ: «Μάχη» μεταξύ φίλων στο Europa League
Eurokinissi

Ένα ακόμα εντυπωσιακό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει να πάρει η ΑΕΚ στο Europa League. Η Ένωση παίζει στην έδρα της Μαρσέιγ (19:45, Newsit,.gr, Cosmote Sport 4) για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης και θα προσπαθήσει να κάνει “τεράστιο” βήμα, προκειμένου να συνεχίσει να… σκέπτεται ευρωπαϊκά. Η αναμέτρηση έχει “χρωματιστεί” από τη φιλία των οργανωμένων οπαδών των δυο ομάδων.

Δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από το πανηγυρικό κλίμα, αλλά να κάνει τη… δουλειά της και μέσα στην Μασσαλία. Η ΑΕΚ παίζει στην έδρα της Μαρσέιγ, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και σε περίπτωση που παραμείνει αήττητη στον 2ο όμιλο, θα γίνει φαβορί για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, μετά τη νίκη στην έδρα της Μπράιτον και την ισοπαλία απέναντι στον Άγιαξ.

Την ίδια στιγμή, η Μαρσέιγ αλλάζει σιγά σιγά το… κλίμα, από τότε που αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό και θέλουν να συνεχίσουν ανοδικά, έχοντας -πλέον- στον πάγκο τους τον Τζενάρο Γκατούζο (βρέθηκε πριν λίγα χρόνια στον πάγκο του ΟΦΗ).

Η νταμπλούχος Ελλάδας ταξίδεψαν με σημαντικές απουσίες στη Γαλλία, αλλά τη φετινή σεζόν έχουν συνηθίσει να «παλεύουν» και με τους τραυματισμούς. Ο Ματίας Αλμέιδα πρέπει να καλύψει τα κενά των Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Αραούχο. Απ την άλλη, ο προπονητής των Γάλλων δεν έχει στην αποστολή της ομάδας τους Λόπεθ, Κορέα, Ζιγκό και Γκέιγ.

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί ξανά αντιμέτωπες το 1989 στον Β΄ γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, όταν η ΑΕΚ βίωσε μία από τις μεγαλύτερες αδικίες της ιστορίας της. Στο πρώτο ματς του «Βελοντρόμ» άνοιξε το σκορ στο 4΄ με τον Τζίμι Πατίκα, όμως είδε τον απαράδεκτο Ελβετό διαιτητή Σαντόζ να γυρίζει «πίσω» τη φάση, υποδεικνύοντας φάουλ υπέρ (!) του παίκτη της ΑΕΚ! Μάλιστα στο ελεύθερο χτύπημα, ο Οκόνσκι είχε σημαδέψει το δοκάρι. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 2-0 ενώ στη ρεβάνς το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1.

Στο πέρασμα των χρόνων, ωστόσο, οι οπαδοί των δύο ομάδων ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας και θεωρούνται «αδελφά» σωματεία, σε επίπεδο φιλάθλων. Σε βαθμό τέτοιο ώστε η «μάχη» του 2ου ομίλου να μοιάζει με μια γιορτή, τουλάχιστον μέσα στο γήπεδο. Γιατί έξω από αυτό, η ΑΕΚ έχει προειδοποιήσει τους φίλους της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εκδηλώσεις τους.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Μαρσέιγ (Τζ. Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος, Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Ρονζιέ, Βερετού, Σαρ, Χαρίτ, Ουναχί, Ομπαμεγιάνγκ

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Άμραμπατ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Τσούμπερ, Πόνσε

Διαιτητής: Στεφάνσκι (Πολωνία)

Βοηθοί: Γκόλις, Ομπούκοβιτς (Πολωνία)

4ος: Σιλβέστρακ (Πολωνία)

VAR: Κβατκόφσκι (Πολωνία), Φαν Μπούκελ (Ολλανδία)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις