Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός: Γαλλική ανατροπή με… VAR και πέναλτι – Στο “φινάλε” θα κριθεί το Europa League

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός: Γαλλική ανατροπή με… VAR και πέναλτι – Στο “φινάλε” θα κριθεί το Europa League
Reuters

Η Μαρσέιγ αξιοποίησε τα πέναλτι που της έδωσε… το VAR, πέτυχε τα πρώτα της γκολ στη φετινή φάση των ομίλων του Champions League και νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-1. Προηγήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» με γκολάρα του Καμαρά, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν από τώρα «μετεγγραφή» για το Europa League. Μέτριο δεύτερο ημίχρονο από τους παίκτες του Μαρτίνς, που την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται την Πόρτο. Πολύ καλή παρουσία από Βρουσάι.

Πήγε στη Γαλλία με απουσίες, πλησίασε πολύ κοντά στο να «κλειδώσει» από τώρα τη συμμετοχή του στο Europa League αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Μαρσέιγ με ανατροπή (2-1), σε ματς για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Η Μαρσέιγ πέτυχε τα πρώτα της γκολ στη φετινή διοργάνωση, που της έδωσαν και το πρώτο της «τρίποντο» και έφτασε τον Ολυμπιακό στους 3 βαθμούς. Οι Πειραιώτες όμως έχουν το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας, λόγω του γκολ που σημείωσαν στο «Βελοντρόμ» αλλά και του συντελεστή τερμάτων στην επίθεση.

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός θέλει κόντρα στην Πόρτο το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από ό,τι η Μαρσέιγ στο Μάντσεστερ με τη Σίτι, στις δύο αναμετρήσεις της τελευταίας (6ης) αγωνιστικής.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Μαρσέιγ είχε μια ανούσια υπεροχή στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέλαβε… δράση. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν «στροφές» και άρχισαν να επισκέπτονται με αξιώσεις τα καρέ του Ματαντά. Η πρώτη τους σημαντική στιγμή ήρθε στο 13, με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός «πάτησε» καλά και πίεσε αποτελεσματικά, εμποδίζοντας τη Μαρσέιγ να πιάσει ρυθμό (μόνο ο Ενβιλά δεν απέδωσε τα… αναμενόμενα). Οι γηπεδούχοι έδειξαν ανήμποροι να απειλήσουν τα καρέ του Σα, παρά τις προσπάθειες του Παγέτ. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα στη συνέχεια και στο 33’ ήρθε το 0-1 με το φοβερό σουτ του Καμαρά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Το πρώτη ημίχρονο κύλησε σε.. ρυθμούς Ολυμπιακού, με τον Βρουσάι να κλέβει τις εντυπώσεις, κάθε φορά που είχε την μπάλα στα πόδια του (αμυντικά και επιθετικά).

Με την έναρξη της επανάληψης, η Μαρσέιγ έδειξε διάθεση να γίνει πιο επιθετική και στο 55’ έφτασε στο 1-1. Ο Τοβέν μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, ο Σισέ τον έριξε στο έδαφος και ο διαιτητής –με τη βοήθεια του VAR- έδειξε την παράβαση. Ο Παγέτ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έφερε το ματς στα ίσα, σημειώνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του στους φετινούς ομίλους.

Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε την ίδια φρεσκάδα στις κινήσεις του και δεν μπόρεσε να πάρει απειλητικές επιθετικές πρωτοβουλίες. Βρουσάι, Καμαρά και Μπουχαλάκης έδειξαν να είναι οι μοναδικοί που κρατήθηκαν στα ίδια επίπεδα, με αυτά του πρώτου μέρους.

Οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν το κακό δεύτερο ημίχρονο του Ολυμπιακού και στο 75’ έφτασαν στην ανατροπή του σκορ. Μετά από ένα σουτ του Ρονζιέ, ο Ραφίνια έκανε χέρι. Η παράβαση έγινε σε… ύποπτο σημείο, με το VAR να ενημερώνει τον διαιτητή για πέναλτι (οι Πειραιώτες φώναξαν για την απόφαση). Ο Παγέτ ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση και έκανε το 2-1.

Ο Ολυμπιακός δεν πίεσε αποτελεσματικά για να φτάσει στην ισοφάριση, πέρα από τα τελευταία λεπτά. Πάντως, στο 90+3’ η καρδιά του Βίλας – Μπόας πρέπει να.. . τρόμαξε, αφού ο Σισέ έπιασε σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Αντρέ έβαλε σωτήρια κόντρα και έδιωξε τον μεγάλο κίνδυνο.

 

Οι συνθέσεις

Μαρσέιγ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Τσαλέτα-Τσαρ, Άλβαρο, Αμαβί, Ρονζιέ (85′ Γκέιγ), Καμαρά, Κουζάνς (56′ Σανσόν), Τοβέν (90’+5′ Ακέ), Μπενεντέτο (46′ Ζερμέν), Παγέτ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά (79′ Μασούρας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι (90’+2′ Σουντανί), Φορτούνης, Ελ Αραμπί.

Η βαθμολογία

  1. Μάντσεστερ Σίτι 13 (10-1)
  2. Πόρτο 10 (8-3)
  3. Ολυμπιακός 3 (2-8)
  4. Μαρσέιγ 3 (2-10)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις