Πέμπτη, 23 Μαΐ
29oC Αθήνα

Μάρτα – Ρίο 2016: Ο “θηλυκός Πελέ” έκλαψε για τον αποκλεισμό

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Περίμενε το χρυσό. Η Βραζιλία είχε εναποθέσει στα πόδια της τις ελπίδες για την πρώτη θέση του βάθρου στους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η Μάρτα, όμως, δεν μπόρεσε να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας της στην επιθυμητή επιτυχία.

Η Σουηδία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε στα ημιτελικά το μεγάλο φαβορί του γυναικείου ποδοσφαίρου και «οικοδέσποινα» του τουρνουά Βραζιλία, στα πέναλτι.

Η 30χρονη σταρ είναι η καλύτερη παίκτρια, όλων των εποχών, του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στις γυναίκες. Την έχουν αποκαλέσει «βασίλισσα», καθώς και «Πελέ με φούστα», αγωνιζόμενη στη Ρόζενγκρααντ της Σουηδίας, της οποίας η εθνική απέκλεισε, χθες, τη «σελεσάο»! Είναι αρχηγός της ομάδας, ενώ πέντε φορές έχει ανακυρηχθεί κορυφαία σε όλον τον κόσμο, από το 2006, έως το 2010, έχοντας φορέσει 109 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας, με την οποία έχει και 100 γκολ στο ενεργητικό της. Από αυτήν περίμεναν οι συμπατριώτες της να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή του Ολύμπου.

Δεν τα κατάφερε, όμως, και λύγισε. Ξέσπασε σε κλάμματα, όπως και όλη η ομάδα. Στα αποδυτήρια της Βραζιλίας άκουγες μόνο λυγμούς και κλάμματα: «Η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη, το ίδιο και ο πόνος. Δεν θέλαμε να απογοητεύσουμε τον κόσμο, που γέμισε το γήπεδο, αλλά αποτύχαμε», δήλωσε η Μάρτα και με δυσκολία προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

«Είμαι απογοητευμένη γιατί με το χρυσό θα αναγκάζαμε την ομοσπονδία να ασχοληθεί περισσσότερο με το γυναικείο ποδόσφαιρο, αλλά όλα τώρα χάθηκαν. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Ημασταν καλύτερες και είχαμε τις ευκαιρίες για να κερδίσουμε το ματς τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση. Στα πέναλτι μας λύγισε το άγχος. Κρίμα.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε