Πέμπτη, 22 Φεβ.
15oC Αθήνα

Ματίας Αλμέιδα: «Χαρούμενος στην ΑΕΚ – Σπουδαίος παίκτης ο Πινέδα»

Ματίας Αλμέιδα: «Χαρούμενος στην ΑΕΚ – Σπουδαίος παίκτης ο Πινέδα»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του για την επιλογή του να αναλάβει την ΑΕΚ και δήλωσε χαρούμενος στην ομάδα με την οποία κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Αλμέιδα αποθέωσε τον Ορμπελίν Πινέδα, που έχει παίκτη στην ΑΕΚ, ενώ θυμήθηκε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αλλά και τη θητεία του στην Τσίβας του Μεξικό.

Οι δηλώσεις του Αλμέιδα

«Ήταν μια καλή επιλογή. Ήρθα εδώ και καταφέραμε να κατακτήσουμε το νταμπλ για τρίτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια. Είναι κάτι πολύ δυνατό. Βρίσκομαι σε ένα μέρος που είμαι χαρούμενος…

Για να λειτουργήσει μια ομάδα, ο άνθρωπος που κουρεύει το χορτάρι πρέπει να είναι χαρούμενος και νιώθει τον σεβασμό, όπως ο σεκιούριτι, οι γραμματείς, ο οδηγός. Πάντα προσπαθώ να ενωθώ με τα μέρη που βρίσκομαι».

Για το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας: «Έπαιξα ποδόσφαιρο, αποσύρθηκα, υπέφερα, είχα κατάθλιψη, επέστρεψα κι έγινα προπονητής. Πέρασα από όλα τα στάδια που περνά ένας ποδοσφαιριστής. Μπορώ να σας μεταφέρω όλα όσα έζησα με πολλούς συμπαίκτες μου, που πέρασαν ακριβώς τα ίδια».

Για τον Ομπερλίν Πινέδα: «Μιλάμε για ταπεινότητα, χαρά, ενότητα, ομάδα. Τι έχει ο Πινέδα; Όλα τα παραπάνω. Ο Πινέδα μπαίνει να παίξει το ίδιο παιχνίδι στο καλύτερο στάδιο του κόσμου και τον είδα να παίζει στο Μεξικό με τον ίδιο τρόπο. Η δυνατότητα να προσαρμόζεται είναι ενδεικτικό της ταπεινότητάς του. Δεν ξεχνά από που προέρχεται και είναι σπουδαίος παίκτης. Με λίγη διεθνή προβολή από τον Τύπο, κατά τη γνώμη μου, επειδή είναι Μεξικανός».

Για τη θητεία του στην Τσίβας: «Το πιο όμορφο ήταν αγάπη που πήρα στην Τσίβας, οι τίτλοι αλλά σας λέω: Με πόσο πόνο κατάφερα να κερδίσω. Ήταν μεγάλος ο πόνος. Τους πείραξε που μιλούσα με τους παίκτες που άξιζαν τον σεβασμό. Ξέρω ότι τους πείραξε αλλά έχω τη συνείδηση μου καθαρή. Όσο όμως και να τους ενοχλεί δεν μπορούν να μου πάρουν τους τίτλους. Δεν μπορούν να σβήσουν την ιστορία, η ιστορία έχει γραφτεί».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις