weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Μαύρος: Ο Δημητρέλος ήταν ο Τζορτζ Μπεστ των Σπάτων

Μαύρος: Ο Δημητρέλος ήταν ο Τζορτζ Μπεστ των Σπάτων | Newsit.gr
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Κόουλμαν, ο Γκαρίδο και οι Έλληνες

Ο Θωμάς Μαύρος παραχώρησε 80λεπτη συνέντευξη Τύπου ανέλυσε τους λόγους που τον έκαναν να παραιτηθεί, επιτέθηκε στον Ανδρέα Δημητρέλος ενώ άφησε ανοιχτή την πόρτα της επιστροφής αν δεν προχωρήσει το deal με τους Βιντιάδη – Χάρις.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ μίλησε…

Για τη στάση του κόσμου: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ΑΕΚτζήδες στην προσπάθεια σωτηρίας της ΑΕΚ, να μην πέσει η ομάδα στη Δ’ Εθνική. Ο σκοπός επετεύχθη. Χωρίς τη συμμετοχή τους δεν θα υπήρχε ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Βρήκαμε χρήματα από τα διαρκείας και τις πωλήσεις των παικτών». 

Για το πώς έφτασε στην παραίτηση: «Ο κ. Δημητρέλος και οι γύρω του αποφάσισαν, χωρίς να χρειάζεται η παρουσία μου, να συγκαλέσουν ΔΣ και να αποφασίσουν την απομάκρυνση του Βλάχου και των συνεργατών του. Είναι απαράδεκτο. Ούτε καν να το συζητήσω δεν θέλω, τι ήταν αυτό σαν ενέργεια. Μόνο εκείνοι μπορούν να το κρίνουν με το λίγο ποδοσφαιρικό μυαλό που έχουν. Σεβασμός… μηδέν. Ποδοσφαιρικές γνώσεις… κάτω από το μηδέν. Έβλεπα στη διάρκεια του αγώνα με τον Πανιώνιο τους συνεργάτες του Δημητρέλου να λένε ‘να κάνουμε ηλεκτροσόκ στην ομάδα’. Και μετά το τέλος του αγώνα αποφάσισαν να διώξουν τον Βλάχο. Με πήρε δημοσιογράφος και μου είπε πως βγήκε ανακοίνωση για την απόλυση του Βλάχου. Μετά με πήρε ο κ. Δημητρέλος. Μου είπε ‘κάναμε έκτακτο ΔΣ και πήραμε την απόφαση να φύγει ο Βλάχος, οι συνεργάτες του και ο Κωστής’. Του λέω ‘Πας καλά; Ποιος είσαι; Τι νομίζεις πως είσαι;’ . Πάντα μου είχε το πιστόλι στον κρόταφο. Μια με τους επενδυτές, μια με το άρθρο 44. Μου λέει ‘Μπορεί οι επενδυτές να μην επενδύσουν λόγω της κακής θέσης της ομάδας’. Του λέω ‘ούτε ξέρεις τι λες’. Του είπα ‘Άστο, να περάσει μια μέρα και το συζητάμε’. Έτσι κλείσαμε το τηλέφωνο. Μετά με πήρε δημοσιογράφος και μου είπε πως υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Και αμέσως παραιτούμαι εγώ. Αρχικά δεν ήθελα να φορτωθώ τυχόν ευθύνη για την αποχώρηση των επενδυτών, έστω κι αν δεν ήταν αλήθεια. Γι’ αυτό έκανα την πάπια κι έλεγα ‘Παιδιά, να μην τσακωθούμε μεταξύ μας. Θέλουμε λεφτά’. Όμως το Σάββατο είπα ως εδώ. Υπέφερα, αλλά υπήρχε κάτι ανώτερο από μένα, η ΑΕΚ. Γι’ αυτό έμεινε τότε. Όμως κάποια στιγμή η υπομονή τελείωσε». 

Για το σχέδιο που καταγγέλλει εναντίον του: «Αυτό που έκαναν στον Βλάχο δεν ήταν για τον Βλάχο. Για τον Μαύρο είναι, όλα για τον Μαύρο είναι. Τους πονάει ο Μαύρος γιατί θέλει να καθαρίσει την μπουγάδα. Θέλει διαφάνεια. Ποιοι είστε; Αν είστε καθαροί, μη φοβάστε κανέναν. Με νύχια και με δόντια δεν με άφησαν να κάνω ΔΣ. Ήταν το μεγάλο λάθος μου. Τι θέλει ο κόσμος; Τρέλες; Δικαιοσύνη ζητάει. Πέρασαν 200 εκατ. από την ΠΑΕ, πού πήγαν; Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ΔΣ με μένα, αφού θα έκανε αυτά τα πράγματα. Αν δεν ξεκαθαρίσει η ΑΕΚ εκ των έσω… Δεν μπορούμε να λέμε ότι φταίει η διαιτησία, ο Ολυμπιακός, ο βρικόλακας, ο χιμπατζής από την Ουγκάντα. Μετά από όλα είναι αυτά. Πρώτα πρέπει να καθαρίσει η ΑΕΚ από μέσα. Ο κόσμος μού ανέθεσε αυτή την αποστολή και τη δέχτηκα. Αυτοί δεν θέλουν να βγει τίποτα στην επιφάνεια. Αν αποδειχτεί ότι είναι σωστοί, να το πω γιατί μου αρέσει η αλήθεια και το δίκιο. Δεν θέλουν. Η συμπεριφορά τους είναι περίεργη. Το σχέδιο που έχουν εναντίον μου δεν μπορώ να το πω εγώ, αλλά το βλέπω. Διακρίνω την αντιπάθειά τους, ότι δεν με θέλουν. Μιλάω για τους ανθρώπους του ΔΣ… Το θέμα είναι ότι δεν θέλουν υγιή την ΑΕΚ. Θέλουν σκοτάδια». 

Για τα λάθη του: «Έπρεπε να γίνω πρόεδρος μόνο με δικό μου ΔΣ. Έτρεχα στα Σπάτα και περίμενα να μάθω τι γίνεται από τον Δημητρέλο. Εγώ κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου. Τα έβαλαν με τους συνεργάτες μου γιατί δεν ήθελαν να κάνω ΔΣ. Δεν ήθελαν να ισχυροποιηθεί ο Θωμάς. Αυτοί που είναι μέσα στην ΠΑΕ με νίκησαν. Το παραδέχομαι… Δεν έχουν, όμως, κερδίσει ακόμη. Σημασία έχει να μη το βάζεις ποτέ κάτω και να έχεις την αλήθεια μέσα σου, γιατί η αλήθεια είναι πάντα ο νικητής. «Όποτε την έχω πατήσει στη ζωή μου, ήταν από ευσπλαχνία. Στη συνέλευση της 1ης Αυγούστου μπήκα, αν και δεν ήθελα να μπω αφού δεν θα είχα δικό μου ΔΣ. Και να τι έγινε. Ο κόσμος κατανοεί και είναι δίκαιος. Γι΄’ αυτόν μπήκα την 1η Αυγούστου. Τύποις ήμουν πρόεδρος». 

Για τις ευθύνες του Δημητρέλου: «Αυτή η ιστορία του Σαββάτου είναι πεντακάθαρη. Ο κ. Δημητρέλος δεν μπορεί να βρει δικαιολογία. Ήταν για μένα όλη η υπόθεση. Παραιτήθηκα και είπα ‘ανάλαβέ τα όλα κ. Δημητρέλο, γίνε και πρόεδρος, και προπονητής, μπες μέσα και βάλε κανένα γκολ’. Αν καθόμουν θα ήταν η μεγαλύτερη προσβολή για μένα. Θεώρησα καλό να φύγω. Ως εδώ. Τέλος! Τραβήξτε μόνοι σας το κουπί. Αν και δεν ξέρετε να κάνετε κουπί. Η φουκαριάρα η ΑΕΚ θα τα πληρώσει πάλι. Ο Δημητρέλος είναι για την πάρτη του. Ήταν ο Τζορτζ Μπεστ των Σπάτων και οι υπόλοιποι έκαναν τα ball boys. Παίζει ένα δικό του παιχνίδι. Για μένα είναι ένας άνθρωπος που κυνηγά τη δόξα, θέλει να έχει μια δουλειά και να υπάρχει στην ΑΕΚ. Όταν έτρεχε για τα οικονομικά τον πήρα και του είπα ‘Μπράβο Ανδρέα’. Δεν είμαι κομπλεξικός. Αλλά όταν δεν είναι σωστός… Ο Δημητρέλος κινεί τα νήματα στα οικονομικά. Δεν το δίνει αλλού, εκτός αν τον ρωτήσεις. Κι εγώ πήγαινα απλώς και τον ρώταγα. Είναι δικό του κομμάτι και το σέβομαι. Έχει μια γνώση και μια εμπειρία». 

Για το πώς μπορεί να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο:
 «Αυτή η ασυδοσία, αυτός ο μη σεβασμός στην ΑΕΚ, στους θεσμούς, σε πρόσωπα ΤΕΛΟΣ! Ο σεβασμός θα δώσει την ώθηση στην ΑΕΚ να γίνει μεγάλη. Αν όλοι δεν βλέπουν την ΑΕΚ πάνω από τους εαυτούς τους και κοιτάζουν τι μόστρα θα πουλήσουν και πώς θα πάνε στα μπουζούκια το βράδυ… Εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Αν δεν υπάρχει αγάπη, ομόνοια, σεβασμός στην οικογένεια, πώς θα βγει ο πατέρας να βγάλει ψωμί. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα που ο κόσμος με πιστεύει και με αγαπά. Εγώ ήθελα ειρήνη, αλλά πρέπει να γίνει πόλεμος. Για να φτάσουμε στην κατάσταση που πρέπει, πρέπει να γίνει σύγκρουση. Θλίβομαι που το λέω, αλλά έτσι είναι. Πρέπει όλοι μας να ενωθούμε. Στην ομπρέλα του μοναστηριού όλοι υπηρέτες είμαστε, με πρώτο εμένα. Εμείς οι αληθινοί, που ζούμε για την ΑΕΚ και είμαστε πραγματικοί φίλοι της. Εμείς μόνο μπορούμε. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν συνεχιστεί η ΑΕΚ θα πάει σε μεγάλη ταπείνωση». 

Για τις ευθύνες των μετόχων: «Μην ξεχάσω τους μετόχους μας, που έριξαν το σκάφος στη θάλασσα γεμάτο τρύπες κι εκείνοι την έκαναν με βενζινάκατο. Άφησαν τόσα χρέη… Μπουρλοτιέρης ο Αδαμίδης. Έφυγε κι αυτός με βενζινάκατο κι άφησε πίσω τον Μαύρο να τρέχει. Δεν με νοιάζει που έφυγαν Τζεμπούρ και Μανωλάς και πού πήγαν. Τους χάσαμε και λεφτά δεν πήραμε. Τι θα έκαναν κι αυτοί; Αφού δεν έπαιρναν τα λεφτά που είχαν συμφωνήσει. Πιστεύω πως η ΑΕΚ δεν θα χαθεί. Θα παλέψει και θα σωθεί. Πρέπει να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι δική τους η ευθύνη, δική τους η επιχείρηση. Αυτοί πρέπει να δώσουν λόγο. Ο κόσμος ζητά διαφάνεια. Πέρασαν 200 εκατ. από την ομάδα. Πού τα πήγατε όλα αυτά; Βγάλτε τα και δείξτε τα; Γιατί δεν το κάνετε; Η κατάσταση είναι για δυνατούς. Δεν ξέρω αν οι μέτοχοι είναι κυβέρνηση στην ΑΕΚ, αλλά επηρεάζουν. Γιατί δεν με αφήνουν να μπω στο ΔΣ; Εγώ αν ήμουν στη θέση τους, θα έφευγα. Γιατί δεν φεύγουν; Τι τους κρατάει; Παίρνουν λεφτά; Γιατί δεν λένε ‘γεια μας’; Μονά-ζυγά το έπαιξαν και μέχρι στιγμής το κέρδισαν το στοίχημα. Δεν θα υπήρχε ΑΕΚ τον Ιούλιο αν δεν υπήρχαν πωλήσεις και διαρκείας. Αν πουλούσαν παίκτη και δεν ήμουν εγώ στην προεδρία, θα έκαιγαν τα Σπάτα. Ο Μαύρος ήταν η ομπρέλα που πήραν αυτά τα 2,8-2,9 εκατ. από τους παίκτες που πωλήθηκαν, συν τα διαρκείας». 

Στον κ. Νοτιά και τον κ. Παππά είχα πάει στην αρχή, στα πρώτα μου βήματα στην προεδρία. Τους είπα αν θέλουν να τους βοηθήσω βγαίνοντας μπροστά και να με βοηθήσουν εκείνοι οικονομικά. Μου είπαν και οι δύο πως έχουν βάλει πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι είχαν σχεδιάσει με τον Ντέμη, και πως δεν προτίθενται να βάλουν ούτε ένα ευρώ επιπλέον. Μου είπαν πάρε την ομάδα, κάνε κουμάντο, αλλά δεν θα βάλουμε λεφτά. Τους είπα ‘ Ο Ντέμης δεν σας έδωσε ένα γλειφιτζούρι και σας πήρε τα λεφτά. Είστε μεγάλοι άνθρωποι. Δεν σας ξεγέλασε. Ενσυνείδητα τα βάλατε. Μίλησα και με τον Πόλυ Χατζηϊωάννου». 

Για τις ευθύνες του Ντέμη Νικολαΐδη: «Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για ό,τι έγινε από το 2004 μέχρι το 2012. Πώς μπορεί να μη φταίει ο Ντέμης; Άλλαξε το μυαλό του. Από 1,75μ. έγινε τρία μέτρα, ψήλωσε κι έγινε αποφασίζω και διατάζω. Δεν είχε κακό σκοπό όταν μπήκε. Μετά χάλασε». 

Για τις επαφές με Βιντιάδη-Χάρις: «Μακάρι να γίνει η συμφωνία με τους ενδιαφερόμενους. Αν δεν ήταν η ομάδα στην Α’ Εθνική, δεν θα γινόταν τίποτα. Παραιτήθηκα από πρόεδρος της ΑΕΚ. Η προσπάθεια συνεχίζεται, βλέποντας και κάνοντας. Αν μπει ο Βιντιάδης, τελειώσαμε όλοι. Μακάρι να μπει ο άνθρωπος. Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του κ. Βιντιάδη. Μπορεί να μου κάνει πρόταση. «Τον κ. Βιντιάδη τον συνάντησα για λίγα λεπτά. Εκ πρώτης άποψης φάνηκε σοβαρός κι ευγενής άνθρωπος. Δεν συζητήσαμε τίποτα για την ταμπακιέρα, αλλά έδειξε μια καλή εικόνα. Αυτό λέει πολλά και τίποτα. Εγώ στον Βιντιάδη όσες φορές μίλησα τού είπα πότε θα έχουμε απάντηση. Μου είπε μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου». 

Για τις επιλογές Τσιάρτα: «Ο Τσιάρτας έλεγε ‘Νέα παιδιά μόνο’. Του έλεγα ‘Τι νέα παιδιά μόνο, ρε; Έχεις παίξει μπάλα;’ Τα νέα παιδιά θέλουν κάποιον δίπλα τους να τους λένε τρέξε, σούταρε, πάσαρε. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον άνθρωπο Τσιάρτα. Μιλάω μόνο για το ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ. Το λάθος του Τσιάρτα το χρεώνομαι εγώ. Ήθελα 4-5 έμπειρους παίκτες. Ο Τσιάρτας είχε την άποψη να πάμε μόνο με νέα παιδιά. Ο Βλάχος συμφωνούσε μαζί μου. Είχε πρόβλημα ο Μάντζιος με τον Τσιάρτα. Τον Γιάγκο τον είδαμε ξαφνικά, ούτε καταλάβαμε πώς τον πήρε. Ο Βλάχος είπε ‘μου κάνει’ γιατί δεν είχε κι άλλους. Τον Κορδέρο είπε ‘τρία χρόνια τον παρακολουθώ. Του είπα ‘μίλα με τον Βαγγέλη και αποφασίστε’. Ο Βαγγέλης του είπε ‘Οκ’ και πήραμε τον Κορδέρο. Υπό την πίεση του χρόνου και των προβλημάτων έγιναν λάθη. Το δέχομαι. Μου αρέσει το δίκιο, όχι το άδικο και το ψέμα». 

Για τις επαφές με Μόρα και Μάντζιο: «Ένα λάθος έκανα. Στον Μόρα και στον Μάντζιο. Μου έλεγε αν δώσουμε αυτά τα χρήματα στους δύο αυτούς παίκτες, θα πέσουμε. Έλεγα στον Δημητρέλο ‘Αυτά τα παιδιά θα μας βοηθήσουν πολύ’». 

Για το αν προτίθεται να επιστρέψει στην ΠΑΕ: «Αν δεν προχωρήσει το θέμα με Βιντιάδη-Χάρις, είμαι έτοιμος να μπω στο ΔΣ. Θα μπούμε, αλλά με μεγάλο αντίπαλο, τον Κινγκ-Κονγκ, το οικονομικό (σ.σ. χειροκροτήματα από το κοινό). Το ζητούμενο είναι πώς θα σωθεί η ομάδα. Να είναι στην Α’ Εθνική και να δούμε την ομάδα και το θέμα του γηπέδου. Ο πόλεμος θα γίνει μέχρι εσχάτων, είτε είμαι μέσα είτε έξω από την ΠΑΕ. Είμαι ένας από τους οπαδούς. Ό,τι χρειαστεί θα το κάνω για μία νέα ΑΕΚ καινούρια, με όραμα, χωρίς προσωπικά συμφέροντα, που δεν θα ζει στο σκοτάδι σαν τους τυφλοπόντικες, που θα έχει δικό της γήπεδο… Όλοι μας θα νιώσουμε μεγάλη περηφάνια τότε. Όμως το οικονομικό είναι ακρογωνιαίος λίθος. Όταν λέω ‘πόλεμος’, δεν λέω να τσακωθούμε. Εννοώ να γίνει ιδεολογικός πόλεμος. Μακριά οι εμφύλιοι και οι αλληλοσπαραγμοί. Εννοώ να παλέψουν άλλοι άνθρωποι με άλλες ιδέες. Το πιο λογικό είναι να πάρει ο κόσμος τις μετοχές κι αν το αποδεχτεί να γίνει ο κόσμος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Να πάω εγώ να φτιάξω ένα ΔΣ. Αν όμως δεν υπάρχουν λεφτά, θα πάμε κατευθείαν στα βράχια της Δ’ Εθνικής. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου, αλλά να υπάρχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο με λεφτά». 

Για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ: «Η βαθμολογία στο αγωνιστικό κομμάτι, χωρίς να είμαστε φυσικά ευχαριστημένοι, είναι πλασματική. Εμείς σε κάθε λάθος δεχόμαστε γκολ. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε την τρομακτική ατυχία που έχουμε σε κάθε παιχνίδι. Στην Κρήτη με δύο πέναλτι χάσαμε. Στη Νέα Σμύρνη τα ίδια. Με τον Αστέρα τα ίδια. Στην Ξάνθη επίσης. Αυτό δεν μπορούσαμε να το υπολογίσουμε. Είναι η αρχή του πρωταθλήματος. Όλες οι εκτιμήσεις είναι από αυτούς που δεν ξέρουν μπάλα. Ο Φέργκιουσον είχε πολλά άσχημα αποτελέσματα στην αρχή, αλλά τον στήριξαν και είδαν τα αποτελέσματα. Ο Βαγγέλης έκανε λάθη, αλλά είναι ΑΕΚτζής. 

Δεν πρέπει να βαραίνουμε τα παιδιά, που έχουν επωμιστεί τεράστιες ευθύνες. Έχουν ένα τεράστιο βάρος της φανέλας πάνω τους. Αυτά που λένε για υποβιβασμούς είναι για να τα λένε και να τα ακούνε μεταξύ τους. Αυτή η ομάδα έχει ατυχία και αλλιώς θα είχε 6-7 βαθμούς τώρα και θα λέγαμε ζήτω ο Βλάχος. Δυστυχώς δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να τα βάλουμε με τον Θεό. Η ομάδα αυτή με ηρεμία μπορεί να τα καταφέρει, όχι όμως με πανικό. Είναι μικρά παιδιά κι επηρεάζονται. Αν έχουν έναν προπονητή δίπλα τους και τους βοηθά, θα ανεβαίνουν συνεχώς κι αν η τύχη μας βοηθήσει, θα πηγαίνουμε όλο και ψηλότερα. Πολλά από αυτά τα παιδιά θα γίνουν καλοί παίκτες, Κλωναρίδης ή και κάτι παραπάνω». 

Για τη διάδοχη κατάσταση στο θέμα προπονητή: «Δεν έχω αυτή τη στιγμή ένα όνομα. Διαφώνησα για την απομάκρυνση του Βλάχου ενάντια σε όλους σας ή έστω στους περισσότερους. Εγώ θα τον κράταγα και θα τον έφτιαχνα τον Βαγγέλη. Για μένα ο Αναστασιάδης ήταν μια καλή περίπτωση, αν ποτέ ερχόταν. Είμαι πάντα υπέρ της ΑΕΚ. Αν ήταν για το καλύτερο της ΑΕΚ να ερχόταν ο Μπάγεβιτς, θα το έκανα». 

Για το αν θα είναι στο γήπεδο το Σάββατο: «Ο κόσμος ξέρει πως κάθε φορά λυγίζω στην αγάπη του. Είμαι ένας από αυτούς. Δεν ξέρω αν θα είμαι στο γήπεδο το Σάββατο. Θέλω να πάω πέντε μέρες διακοπές με τη γυναίκα μου να ηρεμήσω».

Σκληρή επίθεση Δημητριάδη σε Χατζηχρήστο: “Είναι μεταμορφωμένος διάβολος”!

#TAGS MM