Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 1-0: Δεύτερο δείγμα αρνητικό

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 1-0: Δεύτερο δείγμα αρνητικό

Η Εθνική Ελλάδας δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα στη νέα εποχή με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της. Μετά τη νίκη επί της Ρουμανίας, η γαλανόλευκη ηττήθηκε από το Μαυροβούνιο με 1-0 σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στην Ποντγκόριτσα.

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και πέταξε κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο δίχως να καταφέρει να δημιουργήσει μία απειλητική φάση. Στο δεύτερο μέρος, η γαλανόλευκη έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Γιακουμάκη και Πέλκα στις καθυστερήσεις, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει το γκολ του Όσμαγιτς στο 59′.

Κορυφαίος της γαλανόλευκης ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος κράτησε χαμηλά το σκορ, με την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ να παίρνει κάτω από τη βάση στο δημιουργικό κομμάτι.

Το γκολ του Μαυροβουνίου που έκρινε τον αγώνα:

Η καλύτερη φάση της γαλανόλευκης ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα:

Ο αγώνας:

Ο Γουστάβο Πογέτ ξεκίνησε με τέσσερις αλλαγές συγκριτικά με τον αγώνα στο γήπεδο της Στεάουα, καθώς οι Λύρατζης, Μπακασέτας, Παυλίδης και Δουβίκας έπαιξαν στην αρχική ενδεκάδα αντί των Ρότα, Μάνταλου, Γιακουμάκη και Λημνιού. Οι Μαυροβούνιοι δεν πίεσαν ψηλά στην αρχή, αλλά το έκαναν στους μέσους της ελληνικής ομάδας αποκόπτοντας από το παιχνίδι τον σέντερ φορ Παυλίδη, που δεν έπαιρνε την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι ανάγκαζαν τους διεθνείς σε εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις, με το κακό τερέν να παίζει επίσης το ρόλο του σε αυτό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μοναδικές καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο να ανήκουν στους Βαλκάνιους, με τον Βλαχοδήμο να επεμβαίνει αποτελεσματικά στο δίλεπτο 30΄-31΄, αρχικά σε φάουλ του Γιόβετιτς κι εν συνεχεία σε δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Βούγιατσιτς.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 59΄ η ωραία κάθετη του Εράκοβιτς στον Όσμαγιτς έβγαλε τον Μαυροβούνιο απέναντι στον Βλαχοδήμο, με το πλασέ του να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.

Η ελληνική ομάδα έκανε την πρώτη ευκαιρία στο 67ο λεπτό, με την κεφαλιά-ψαράκι του Γιακουμάκη να φεύγει άουτ, ενώ στο 69΄ ο Σίπτσιτς έκανε σουτ από την «καρδιά» της περιοχής, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει εντυπωσιακά, στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Μιοντράγκ Ραντούλοβιτς / 4-4-2): Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς (62′ Σίπτσιτς), Βούγιασιτς, Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ράικοβιτς (92′ Ντρέσκοβιτς), Γιάνκοβιτς (82′ Γιάνγιτς), Όσμαϊτς (81′ Ράκονιατς), Ν. Κρστόβιτς (62′ Ντουράνοβιτς), Γιόβετιτς (46′ Εράκοβιτς).
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ / 4-3-3): Βλαχοδήμος, Λύρατζης (75′ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος,Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (75′ Κουλούρης), Σιώπης (61′ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Πέλκας, Παυλίδης (61′ Γιακουμάκης), Δουβίκας (61′ Μάνταλος).

Τα highlights του Μαυροβούνιο – Ελλάδα:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις