Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Με Κλέιτον… οδηγό! “Καθάρισε” τον Ατρόμητο η Ξάνθη

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο Σίλβα Κλέιτον είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στην Skoda Ξάνθη. Ο Βραζιλιάνος οδήγησε τους Ακρίτες στην -εντός έδρας- νίκη επί του Ατρόμητου με 1-0, αποτέλεσμα που τους έβαλε δυνατά στη… μάχη για την είσοδο στα play off.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Ξάνθη ανέβηκε έτσι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Ατρόμητος βρίσκεται τυπικά στην όγδοη θέση με 43 βαθμούς, όμως εκκρεμούν οι τρεις απ’ το αναβληθέν ματς με τον ΟΦΗ, ο οποίος αποσύρθηκε απ’ το πρωτάθλημα.

Το ματς στα Πηγάδια είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ήταν σημαντικό για τη μάχη που δίνουν οι δυο ομάδες για μια θέση στα πλέι οφ της Superleague. Ο γρήγορος ρυθμός που υπήρχε από τα πρώτα λεπτά βοήθησε στο να δημιουργηθούν από νωρίς πολύ καλές ευκαιρίες. Η Ξάνθη ήταν αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο 1-0, με το σουτ του Σολτάνι να κοντράρει και να περνά μόλις άουτ στο 5′. Η “απάντηση” του Ατρόμητου ήρθε στο 10′, με τον Ομπόντο να απομακρύνει σχεδόν πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Κατσουράνη.

Οι Ακρίτες είχαν το… πάνω χέρι στη συνέχεια, δεν βρήκαν τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, ενώ μετά το 20λεπτο έπεσε και το τέμπο του αγώνα, αφού η μπάλα κυκλοφόρησε κυρίως στο χώρο του κέντρου. Η χαμένη ευκαιρία του Σολτάνι στο 33′ ήρθε απλά για να… ξυπνήσει τους γηπεδούχους που πίεσαν για το γκολ, αλλά είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα (δεν είδαμε κάποια άλλη φάση στο 45λεπτο).

Η επανάληψη ξεκίνησε ιδανικά για την Ξάνθη, με τον Κλέιτον να ξεφεύγει με υπέροχο τρόπο από Δημούτσο και Λαζαρίδη και να ανοίγει το σκορ στο 49′. Ο τραυματισμός του βοηθού Σταυρουλάκη έφερε μια επτάλεπτη διακοπή (αντικαταστάθηκε από τον Αμπάρκιολη), που δεν επηρέασε το ρυθμό του ματς. Ο Ατρόμητος δεν έγινε απειλητικός, αφού δεν έδειξε υπομονή στο παιχνίδι του (με μακρινές μπαλιές έγινε προσπάθεια να τροφοδοτηθούν οι γρήγοροι επιθετικοί του).

Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει τους Περιστεριώτες και έχασε απανωτές ευκαιρίες, με πιο σημαντική αυτή του 71′, όταν ο Κλέιτον δεν μπόρεσε να νικήσει από πολύ κοντά τον Γκορμπούνοφ. Η είσοδος των Καράσκο και Μπρτίτο δεν έκανε πιο επιθετική την ομάδα του Νιόπλια, με τους Ακρίτες να έχουν πολύ καλή στιγμή στο 84′ με την κεφαλιά του Σολτάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε