Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Με μεγάλη ανατροπή στα ημιτελικά η Σάκκαρη και βλέπει… τίτλο στην Οστράβα (video)

Με μεγάλη ανατροπή στα ημιτελικά η Σάκκαρη και βλέπει… τίτλο στην Οστράβα (video)
ΦΩΤΟ Intime

Μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά της Οστράβα πήρε η Μαρία Σάκκαρη που ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και επικράτησε με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 6-1) της Ζάμπερ.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο σετ και ζόρισε την Ζαμπέρ στα game που σέρβιρε, πλησιάζοντας το break. Κόντρα όμως στην εικόνα που είχε η αναμέτρηση μέχρι το 6 game, η Τυνήσια (Νο 32 στην παγκόσμια κατάταξη) “έσπασε” το σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας (4-2), εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που έγιναν και κατέκτησε τελικά το σετ με 6-3 μετά από 37 λεπτά αγώνα.

Η Ζαμπέρ έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την Σάκκαρη, αφού έκανε το break με το… καλημέρα στο δεύτερο σετ (ενώ στη συνέχεια έφτασε στο 2-0). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε άνετα servise game με τους άσους της, κράτησε το σερβίς της στη συνέχεια και με μπρέικ στο 6ο γκέιμ έφερε το σετ στα ίσα (3-3). Από εκεί και πέρα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κοίταξε ξανά πίσω και παίζοντας καταπληκτικό τένις έφτασε σε ένα ακόμα μπρέικ και προηγήθηκε με 5-3 και τελικώς στην κατάκτηση του σετ χωρίς να χάσει άλλο γκέιμ (6-3).

 

Η ψυχολογία πλέον είχε γείρει προς την πλευρά της Σάκκαρη και η απογοητευμένη Ζάμπερ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο 3ο σετ, αφού ηττήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία (6-1) και έμεινε εκτός συνέχειας, τη στιγμή που η Ελληνίδα τενίστρια προελαύνει.

Πλέον η Σάκκαρη περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στα ημιτελικά αφού θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα της Μέρτενς με την Αζαρένκα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις