Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Με πέντε μετάλλια επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης

Με πέντε μετάλλια επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με απολογισμό πέντε μετάλλια επέστρεψε η ελληνική αποστολή της εθνικής κολύμβησης από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης, το οποίο διεξήχθη στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Η ελληνική αποστολή σε μια άκρως πετυχημένη παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κολύμβησης, επέστρεψε στην χώρα μας με πέντε μετάλλια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι αθλητές να δεχτούν μια «θερμή» υποδοχή από την ομοσπονδία.

Πλέον η προσοχή στο «γαλανόλευκο» στρατόπεδο στρέφεται στην απαιτητική χρονιά που αρχίζει προσεχώς και καταλήγει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ. πεταλούδα, Άννα Ντουντουνάκη ανέφερε:

«Πραγματικά ήταν η πρώτη φορά μετά από καιρό που πέρασα καλά και χάρηκα όλη τη διαδικασία της συμμετοχής σε μια μεγάλη διοργάνωση. Είχα πει πως θα προσπαθήσω να αλλάξω πολλά πράγματα, και στην προπόνησή μου και στον τρόπο ζωής μου, ακόμα και στον τρόπο που σκεφτόμουν κάποια πράγματα πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Νομίζω τα κατάφερα. Μετά από δύο χρόνια που τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελα και μετά από όλη αυτή την πίεση που ένιωθα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, για μένα ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα αυτό που έκανα τώρα στη Ρουμανία και πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ».

Ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος έφτασε πλέον τα δέκα μετάλλια σε Ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας, υπογράμμισε:

«Είμαι σαφέστατα πολύ συγκινημένος για την απόδοσή μου. Χαίρομαι που έκλεισα την παρουσία μου σε αυτό το πρωτάθλημα φτάνοντας τα 10 μετάλλια σε Ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας. Είναι πολύ μεγάλη τιμή, και που ήμουν μέλος της αποστολής που πήγε πολύ καλά, με όλα τα παιδιά σε τελικούς, με μετάλλια, με πανελλήνια ρεκόρ. Αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα και κίνητρο, μπαίνοντας στην Ολυμπιακή χρονιά, να κυνηγήσουμε τα όρια, να βοηθήσουμε να προκριθούν και οι ομάδες σκυταλοδρομίας στην Ντόχα και να κλείσει όμορφα η χρονιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι».

Ο Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. μικτή ατομική, επισήμανε:

«Είναι πολύ όμορφα τα συναισθήματα, μετά από καιρό κατάφερα να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενος από την απόδοσή μου και που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Ήταν μια φοβερή εμπειρία και μου δίνει κίνητρο να συνεχίζω καθημερινά. Άλλωστε, όσο υπάρχει ανταγωνισμός, υπάρχει και βελτίωση. Πήραμε πολλή δύναμη να συνεχίσουμε δυναμικά τη σεζόν».

Ο Στέργιος-Μάριος Μπίλας, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας 4Χ50μ ελεύθερο που άνοιξε το… χορό των μεταλλίων κατακτώντας την τρίτη θέση στο αγώνισμα, είπε:

«Ήταν μια σπουδαία αποστολή, μου έδωσε πλέον μεγάλο κίνητρο. Δεν είμαι ανταγωνιστικός στην 25άρα πισίνα, αλλά μέσα στη σκυτάλη έβγαλα παραπάνω πάθος. Θέλαμε σαν ομάδα να κατακτήσουμε το μετάλλιο και τα καταφέραμε. Αυτό μου δίνει τεράστια ώθηση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα, θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση και στα ομαδικά αγωνίσματα, να έχουμε μια μεγάλη αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μια γεμάτη χρονιά, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ».

Ο Δημήτρης Μάρκος τόνισε:

«είναι μια πολύ σημαντική χρονιά αυτή που ουσιαστικά τώρα ξεκίνησε και θα καταλήξει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άρχισε πολύ ωραία, με τρία πανελλήνια ρεκόρ, είναι θετικό το πρόσημο, είμαι πολύ αισιόδοξος και νομίζω και η συνέχεια θα είναι ανάλογη», ενώ ο Απόστολος Σίσκος δήλωσε «πολύ χαρούμενος που συμμετείχα στο πρώτο μου ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών σε πισίνα 25μ. και προκρίθηκα σε τελικό. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά και ξεκίνησε πολύ δυνατά η σεζόν και ευελπιστώ έτσι να συνεχίσει».

Τέλος η Μαρίλεια Δρασίδου ανέφερε:

«ήμουν πολύ ανυπόμονη να βρεθώ με την ομάδα, ταξίδεψα την περασμένη Πέμπτη, τα παιδιά είχαν ξεκινήσει με το μετάλλιο στη σκυταλοδρομία και είχα τον ενθουσιασμό να βρεθώ μαζί τους. Και πάντα όταν ξεκινήσει καλά μια αποστολή, σε παρασύρει να πας και εσύ ανάλογα. Πλησίασα το πανελλήνιο ρεκόρ, βρήκα αγωνιστικό ρυθμό, καθώς ο στόχος μου είναι το πανελλήνιο χειμερινό πρωτάθλημα, είμαι αισιόδοξη και εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις