Τρίτη, 5 Μαρ.
17oC Αθήνα

Με Πετρούνια και Στεφανίδη έγινε η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας (pics)

Με Πετρούνια και Στεφανίδη έγινε η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας (pics)
ΦΩΤΟ Intime

Σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, διεξήχθη η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στη Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στο “Παναθηναϊκό Στάδιο”, όπου με την παρουσία ελάχιστων επισήμων  ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Κατερίνα Στεφανίδη συμμετείχαν στην λαμπαδηδρομία. 

Η πανδημία του κορονοϊού μετά την λαμπαδηδρομία έπληξε και την τελετή παράδοσης της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Τόκιο 2020” η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Λιγοστοί οι παρευρισκόμενοι στο στάδιο για την λιτή τελετή και χωρίς την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου αλλά και της ηγεσίας της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο και της ΔΟΕ.

Στην τελετή πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία εντός του Καλλιμάρμαρου με δύο Έλληνες δρομείς, τους “χρυσούς” Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη, ενώ στη συνέχεια άναψε ο βωμός εντός του Σταδίου. 

Ο Σπύρος Καπράλος παρέδωσε την φλόγα στην Ναόκο Ιμότο, πρώην αθλήτρια κολύμβησης που έχει συμμετάσχει στους αγώνες της Ατλάντα, η οποία επιλέχθηκε αφού διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα, ως υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στη χώρα μας. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις