Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Με υποβιβασμούς και ανόδους αλλά χωρίς πρωταθλητή η Serie A αν διακοπεί οριστικά

Με υποβιβασμούς και ανόδους αλλά χωρίς πρωταθλητή η Serie A αν διακοπεί οριστικά
ΦΩΤΟ Reuters

Σενάριο που θέλει την ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να ετοιμάζει το πλάνο που θα ισχύσει σε περίπτωση οριστικής διακοπής της Serie Α, με αυτό να περιέχει μείωση των ομάδων που υποβιβάζονται, ανόδους κανονικά από την δεύτερη κατηγορία αλλά όχι ανάδειξη πρωταθλητή.

Eξακολουθούν οι συζητήσεις στην Ιταλία , σχετικά με την επανέναρξη ων πρωταθλημάτων, που πάντως δείχνει ολοένα και περισσότερο δύσκολη. Όπως αναφέρει σήμερα η “Corriere dello Sport” , σε περίπτωση που δεν συνεχιστεί η δράση στη Serie A, τότε η ομοσπονδία (FIGC) σκέφτεται να υπάρξουν προβιβασμοί και υποβιβασμοί, αλλά το Scudetto να μην απονεμηθεί.

Η ιδέα του προέδρου της FIGC, Γκαμπριέλε Γκραβίνα είναι να επιβεβαιώσει ανόδους και υποβιβασμούς, αλλά πηγαίνοντας από το 3 στο 2 και αφήνοντας τον αριθμό των ομάδων στη Serie A στις 20.

Σε ένα τέτοιο σενάριο είναι δύσκολο να αποφευχθούν οι προσφυγές. Ο τίτλος πιθανότατα δεν θα απονεμηθεί. Η Γιουβέντους, σύμφωνα με την εφημερίδα, κατέστησε σαφές ότι δεν ενδιαφερόταν να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στα χαρτιά, μήνυμα που έχει μεταφερθεί και στη FIGC.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις