Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μεγάλη συνέντευξη Ολιβέιρα για την ΑΕΚ και τα… λάθη στην καριέρα του

Μεγάλη συνέντευξη Ολιβέιρα για την ΑΕΚ και τα… λάθη στην καριέρα του
ΦΩΤΟ Intime

Ο Νέλσον Ολιβέιρα πραγματοποίησε μία εξαιρετική πρώτη σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ και έδειξε ενθουσιασμένος για όσα βρήκε στην ελληνική ομάδα, με αποτέλεσμα να τεθεί ξανά και στο προσκήνιο για την Εθνική Πορτογαλίας.

Σε μεγάλη του συνέντευξη στο Recepao Orientada στην πατρίδα του, ο Ολιβέιρα αποθέωσε τους οπαδούς της ΑΕΚ και έκανε έναν πρώτο απολογισμό τόσο της παρουσίας του στην Ελλάδα, όσο και γενικότερα της καριέρας του, παραδεχόμενος και τα λάθη που έκανε σε αυτή.

Η συνέντευξη του Ολιβέιρα

Για τους οπαδούς στην Ελλάδα: «Είναι αλήθεια ότι οι οπαδοί στην Ελλάδα ζουν το ποδόσφαιρο με πολύ πιο παθιασμένο τρόπο απ’ ό,τι πίστευα. Γνώριζα ότι είναι φανατικοί αλλά μόνο όταν έφτασα εδώ και έζησα ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ειδικά ένα ντέρμπι, κατάλαβα πώς βιώνουν την αγάπη τους για την ομάδα και το ποδόσφαιρο.

Για να σας μιλήσω για τη δική μου περίπτωση θεωρώ ότι η ΑΕΚ για τους οπαδούς μας είναι κάτι περισσότερο από ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ. Είναι κάτι σαν τρόπος ζωής. Βάζουν την ΑΕΚ πάνω απ’ όλα και όλους και είναι πολύ κακός για εμάς που δεν μπορούμε να έχουμε την υποστήριξη τους στο γήπεδο.

Βέβαια η υγεία προέχει και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι συνθήκες να επιστρέψουν τότε δεν θα τους έχουμε δίπλα μας. Σίγουρα όμως είναι τεράστια απώλεια για εμάς γιατί μαζί τους είμαστε πολύ πιο δυνατοί».

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Σε προσωπικό επίπεδο ήταν μια πολύ καλή σεζόν. Σκόραρα πολλά γκολ και έδωσα ασίστ. Ο κόσμος θεωρεί ότι ο φορ είναι μόνο για να σκοράρει. Είναι αλήθεια όμως ο φορ μπορεί να βοηθά πολύ την ομάδα ακόμα και αν δεν σκοράρει συχνά. Δείτε την Πόρτο, μπορεί ο Άλεξ Τέγες να ήταν ο πρώτος σκόρερ όμως οι επιθετικοί ήταν πολύ σημαντικοί για το στιλ παιχνιδιού τους. Θα σας δώσει το παράδειγμα του Μαρεγκά.

Δεν σκοράρει πολύ αλλά είναι πολύ σημαντικό για το παιχνίδι της Πόρτο και τις επιτυχίες της. Δεν μου αρέσει ο κόσμος να αξιολογεί τη δουλειά μου μόνο αυτό τα γκολ και τις ασίστ αλλά είναι αλήθεια ότι φέτος πέτυχα πολλά γκολ και έδωσα ασίστ. Έκανα καλές εμφανίσεις. Ήμουν δύο φορές ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος παρότι έμεινα εκτός για δύο μήνες με τραυματισμούς.

Όπως είπα ήταν πολύ καλή σεζόν σε ατομικό επίπεδο και φυσικά μου αναπτερώνει το όνειρο της επιστροφής στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Φέτος είχα πολύ καλές πιθανότητες να κληθώ αλλά τραυματίστηκα. Η εθνική είναι πάντα στο μυαλό μου. Φυσικά είμαι πάντα συγκεντρωμένος στο κλαμπ μου γιατί μέσω της δουλειάς που κάνω εκεί μπορώ να φτάσω στο να εκπροσωπήσω και πάλι την χώρα μου στην εθνική».

Για την παρουσία του σε πολλά διαφορετικά πρωταθλήματα: «Ναι έχω παίξει σε πολλές χώρες. Ξεκίνησα στην Πορτογαλία και μετά έπαιξα στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία και τώρα στην Ελλάδα. Από την μια είναι θετικό για έναν παίκτη για έχει παραστάσεις και από την άλλη είναι να καλό να έχει σταθερότητα και να μένει σε ένα κλαμπ.

Έτσι καταφέρνει να εξελιχθεί επαγγελματικά και προσωπικά. Όταν μένεις σε μια χώρα είναι καλό για την οικογένεια και την συναισθηματική σου σταθερότητα. Από την άλλη ταξίδια μου σε αυτές τις χώρες μου έδωσαν εμπειρία και μια πλατύτερη γνώση του ποδοσφαίρου που μπορεί να με βοηθήσει ως ποδοσφαιριστή. Να με βοηθήσει στη συνέχεια της καριέρα η οποία ελπίζω να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο παντού αλλά την ίδια στιγμή καταλήγει να διαφοροποιείται σε κάθε χώρα. Υπάρχει διαφορετική ψυχολογία, διαφορετικό στιλ και διαφορετικά έθιμα σε κάθε χώρα. Η παρουσία μου σε διαφορετικά πρωταθλήματα μου έδωσε γνώση σε ποδοσφαιρικό και ατομικό επίπεδο.

Γνώρισα διαφορετικές πραγματικότητες και τρόπους ζωής. Από την άλλη υπάρχει και η αρνητική πλευρά. Η σταθερότητα είναι σημαντική στην καριέρα ενώ παίκτης. Το να καταφέρει να μείνει 2,3,4,5 χρόνια σε ένα κλαμπ είναι σημαντικό για να εξελιχθείς και να εδραιώσεις τη θέση του».

Για τους στόχους του: «Ο στόχος μου είναι να πετύχω στο ποδόσφαιρο αυτό που δεν έχω πετύχει ως τώρα, αυτά που ξέρω ότι μπορώ να πετύχω. Νομίζω ότι ακόμα δεν έχω δείξει ακόμα στον κόσμο αυτά που μπορώ να κάνω. Θέλω να δει ο κόσμος τις δυνατότητες μου. Ειδικά στην Πορτογαλία ο κόσμος δεν ξέρει ποιος είμαι ποδοσφαιρικά και σε αυτό έχω εγώ την ευθύνη. Έκανα κάποια λάθη στην αρχή της καριέρας μου και έκαναν λάθη και αυτοί που με καθοδήγησαν.

Θεωρώ ότι κάποιες αποφάσεις που πήρα στην καριέρα μου δεν ήταν οι καλύτερες. Για παράδειγμα το γεγονός ότι έπαιξα δανεικός πολλές φορές, δεν πιστεύω ότι αυτό βοηθά έναν ποδοσφαιριστή. Δεν με βοήθησε να δείξω τι παίκτης είμαι και το ταλέντο που έχω. Το θετικό είναι ότι ακόμα έχω χρόνο μπροστά μου να δείξω ότι είμαι ένας παίκτης με ποιότητα, ένας ποιοτικός επιθετικός. Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν.

Θέλω να αποδείξω μόνο στον εαυτό μου και την οικογένεια μου που με υποστηρίζει καθημερινά. Εδικά στη σύζυγο μου, έχω την καλύτερη γυναίκα στον κόσμο. Ελπίζω ότι έχω μπροστά μου πολλά χρόνια καριέρας για να δείξω τι παίκτης είμαι, να δείξω αυτό που δεν έχω δείξει ακόμα. Νομίζω ότι αυτή τη χρονιά κατάφερα ήδη να δείξω περισσότερα. Ήμουν πιο σταθερός και ελπίζω να συνεχίσω στο ίδιο μονοπάτι για να δείξω την ποιότητα που διαθέτω».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις