Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μεξικό: Μεγάλη “καμπάνα” σε παίκτες για επίθεση σε διαιτητή!

ΦΩΤΟ youtube.com
ΦΩΤΟ youtube.com

Δύο Νότιο Αμερικάνοι παίκτες, που αγωνίζονται σε κορυφαίες ομάδες του Μεξικού, τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό ενός χρόνου από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, ύστερα από επανεξέταση μικρότερων ποινών που επιβλήθηκαν σε αυτούς την περασμένη εβδομάδα, πυροδοτώντας απεργία διαιτητών.

Ο Παραγουανός αμυντικός της Αμέρικα, Πάμπλο Ακιλάρ και ο Αργεντινός επιθετικός της Τολούκα, Ενρίκε Τριβέριο, τιμωρήθηκαν αρχικά με δέκα και οκτώ αγωνιστικές αντίστοιχα για επιθέσεις τους στους διαιτητές των αγώνων τους την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ακιλάρ έβαλε το κεφάλι του στο κεφάλι του διαιτητή Φερνάντο Ερνάντες, φωνάζοντας προσβλητικές λέξεις για εκείνον, στην ήττα με 1-0 της Αμέρικα στην Τιχουάνα. Ο Τριβέριο έσπρωξε και πρόσβαλε τον διαιτητή Μιγκέλ Φλόρες στην ήττα Τολούκα από την Μορέλια. Η μεξικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FMF) ανακοίνωσε τις νέες αναστολές μετά από εξέταση από την πειθαρχική επιτροπή.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ντέσιο ντε Μαρία, είπε ότι οι δύο ομάδες δεν μπορούν να προσφύγουν στο Μεξικό κατά των ποινών. «Θα πρέπει να προσφύγουν σε διεθνές επίπεδο. Η τιμωρία αυτού του μεγέθους εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο,» είπε στους δημοσιογράφους. Η ομοσπονδία είπε επίσης ότι στους δύο παίκτες θα επιβληθεί πρόστιμο.

Η ένωση Μεξικάνων διαιτητών δήλωσε ότι οι αρχικές ποινές ήταν πολύ επιεικείς και κατέβηκαν σε απεργία. Μετά την αλλαγή των ποινών, σε αποκλεισμό ενός έτους, οι διαιτητές ματαίωσαν την απεργία τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε