Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεντβέντεφ: «Αντιρωσική εκστρατεία οι κατηγορίες για ντόπινγκ»

Μεντβέντεφ: «Αντιρωσική εκστρατεία οι κατηγορίες για ντόπινγκ»

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι κατηγορίες κατά των αθλητών της χώρας για ντόπινγκ κατά την διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι το 2014 είναι αποτέλεσμα «πολιτικών χειρισμών» σε μια νέα αντιρωσική εκστρατεία.

Βασική προϋπόθεση για να επανέλθουν οι Ρώσοι αθλητές στους αγώνες είναι να παραδεχθεί η χώρα ότι υπήρξε συστηματικό ντόπινγκ υπό την ανοχή, αλλά και με την υποστήριξή της. Η Ρωσία κάνει ακριβώς το αντίθετο.

«Είναι γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί του Σότσι ήταν μια λαμπρή νίκη και καμία ξένη δύναμη δεν μπορεί να μας κάνει να πιστέψουμε το αντίθετο… Αυτή η επιτυχία έχει γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής εκστρατείας εναντίον της Ρωσίας» τόνισε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δώσει εντολή να επανεξεταστούν όλα τα δείγματα των Ρώσων αθλητών από το Σότσι, μετά τις δηλώσεις του Γκιγκόρι Ρόντσενκοφ, πρώην επικεφαλής του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Μόσχας, ότι υπήρξε κρατικά υποκινούμενο πρόγραμμα ντόπινγκ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις