Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μεντβέντεφ: «Ο Τσιτσιπάς στο Top-4 στο χώμα αυτή τη σεζόν»

Μεντβέντεφ: «Ο Τσιτσιπάς στο Top-4 στο χώμα αυτή τη σεζόν»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει απόψε (22:00) τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ για τα προημιτελικά του Roland Garros.

Ο Ρώσος τενίστας δεν φημίζονταν για τις επιδόσεις του στο χώμα, ωστόσο έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στη φετινή διοργάνωση και θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι τον Έλληνα πρωταθλητή.

«Παίζοντας με τον Στέφανο στα προημιτελικά, με τα αποτελέσματά του φέτος στο χώμα, μπορώ να πω ότι είναι σίγουρα στην πρώτη τριάδα, στην πρώτη τετράδα, μαζί με τον Σάσα (Ζβέρεβ), τον Νόβακ (Τζόκοβιτς) και τον Ράφα (Ναδάλ) στο χώμα. Είμαι πραγματικά ανυπόμονος γι’ αυτόν τον αγώνα», δήλωσε ο Μεντβέντεφ για τον Τσιτσιπά.

Ο Μεντβέντεφ έχει επικρατήσει και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις του με τον Τσιτσιπά σε τουρνουά γκραν σλαμ, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής φτάνει με 37 νίκες αυτή τη σεζόν, με τις 20 να έρχονται στο χώμα.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έφτασε πέρυσι για πρώτη φορά στους ημιτελικούς του Roland Garros παραδέχθηκε ότι εξοικειώνεται με τις απαιτήσεις των τουρνουά γκραν σλαμ.

«Στα Grand Slams, όλα έχουν να κάνουν με την αντοχή και την ικανότητα να εμφανίζεσαι και να κάνεις την ίδια δουλειά κάθε δύο ημέρες και να την κάνεις καλά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις