Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μέσι: Η… ιστορία πίσω από τη φανέλα του Μαραντόνα και το πρόστιμο που έρχεται!

Μέσι: Η… ιστορία πίσω από τη φανέλα του Μαραντόνα και το πρόστιμο που έρχεται!
Reuters

Ο Λιονέλ Μέσι επέλεξε να αποχαιρετήσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα, στην συνάντηση με την Οσασούνα (4-0) με μία συμβολική κίνηση που προκάλεσε συγκίνηση.

Μετά το τρομερό γκολ που σημείωσε, ο Μέσι έβγαλε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και από μέσα φορούσε εκείνη του Μαραντόνα –από την περίοδο που ο Ντιέγκο αγωνιζόταν στη  Νιούελς Ολντ Μπόις- δείχνοντας προς τον ουρανό.

Μία κίνηση που μπορεί να κοστίσει 3.000 ευρώ στη Μπαρτσελόνα. Οι κανονισμοί της FIFA, με τους οποίους έχει εναρμονιστεί και ο πειθαρχικός κώδικας στη La Liga, απαγορεύει στους παίκτες να βγάζουν τη φανέλα τους αποκαλύπτοντας οποιοδήποτε μήνυμα.

Την ίδια στιγμή, γίνεται γνωστός και ο τρόπος που έφτασε στα χέρια του Λιονέλ Μέσι η συγκεκριμένη φανέλα. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ole”, o Σέρχιο Φερνάντες, δικαστής από επάγγελμα, αλλά και συλλέκτης ήταν αυτός που έδωσε στον «αστέρα» της Μπαρτσελόνα την εμφάνιση του Μαραντόνα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ντανιέλ Αρκούτσι του El Gráfico, Ο Φερναντές ήθελε να κάνει ένα δώρο στον Μέσι και το μόνο πράγμα που ήρθε στο μυαλό ήταν να του δώσει έναν από τους πιο πολύτιμους θησαυρούς του: τη φανέλα της Νιούελς που φορούσε ο Ντιέγκο μεταξύ 1993 και 1994.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, προσπάθησε να τρεις φορές να του τη δώσει και μόνο την τρίτη φορά το κατάφερε. Αυτό συνέπεσε με τη γέννηση του τρίτου γιου του Μέσι, του Τσίρο, οπότε του έδωσε επίσης έναν χρυσό Άγιο Βενέδικτο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις