Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Μίλαν – Ίντερ 0-2: Προβάδισμα πρόκρισης για τους νερατζούρι στον τελικό του Champions League

Μίλαν – Ίντερ 0-2: Προβάδισμα πρόκρισης για τους νερατζούρι στον τελικό του Champions League

Η Ίντερ ήταν η θριαμβεύτρια του ιταλικού εμφυλίου με τη Μίλαν στα ημιτελικά του Champions League. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι νερατζούρι επικράτησαν άνετα των ροσονέρι με 2-0 και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Ίντερ ήταν ανώτερη από τη Μίλαν στο μεγαλύτερο διάστημα στο αγώνα και φρόντισε να βάλει γερές βάσεις νίκης από τα πρώτα λεπτά. 

Για την ακρίβεια, οι νερατζούρι πραγματοποίησαν εκκωφαντικό ξεκίνημα και κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 από το 11′, χάρη σε δύο γρήγορα γκολ των Τζέκο και Μικιταριάν.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πίεσαν και για τρίτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, δίχως να το πετύχουν, με τη Μίλαν να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο μέρος και να προσπαθεί να μειώσει στο σκορ.

Είχε ορισμένες μεγάλες ευκαιρίες για γκολ με αποκορύφωμα το δοκάρι του Τονάλι στο 63′, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τελικά δίχτυα και έτσι πηγαίνει στον επαναληπτικό που θα γίνει την άλλη εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο με την πλάτη στον τοίχο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (82′ Καλουλού), Κιάερ (59′ Τιάο), Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι, Κρούνιτς, Σαλεμάκερς (60′ Ορίγκι), Μπενασέρ (18′ Μεσίας), Ντίαθ (82′ Πομπέγκα), Ζιρού
ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (78′ Γκαλιαρντίνι), Μικίταριαν (63′ Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (71′ Ντε Φράι), Μαρτίνες (78′ Κορέα), Τζέκο (70′ Λουκάκου)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών του Champions League:

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (36′ Βινίσιους / 67′ Ντε Μπρόινε)
Μίλαν – Ιντερ 0-2 (8′ Τζέκο, 11′ Μικίταριαν)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
16/05 22:00 Ίντερ – Μίλαν
17/05 22:00 Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι

Το πρόγραμμα του τελικού
10/06 22:00 Ρεάλ ή Μάντσεστερ Σίτι – Μίλαν ή Ίντερ (“Ατατούρκ”, Κωνσταντινούπολη)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις