Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μίλαν – Τότεναμ 1-0 για τους «16» του Champions League

Μίλαν – Τότεναμ 1-0 για τους «16» του Champions League
Reuters

Χωρίς να πείσει με την απόδοσή της, η Μίλαν νίκησε με 1-0 την Τότεναμ στο ¨Σαν Σίρο” και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά δεν βρήκαν το γκολ που έψαχναν. Με το γκολ του, ο Μπραχίμ Ντίαζ έγινε ο νεότερος σκόρερ των “ροσονέρι” σε νοκ άουτ αγώνα της διοργάνωσης.

Η Μίλαν μπήκε με το… πόδι στο γκάζι στην αναμέτρηση με την Τότεναμ για το Champions League και μόλις στο 7΄ κατάφερε να κάνει το 1-0 μέσα στο “Σαν Σίρο”. Ο Τεό Ερναντές έκανε ένα δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση, ο Φόρστερ έδιωξε, ο Ντίαζ πήρε το ριμπάουντ, με τον Άγγλο τερματοφύλακα να κάνει μία καταπληκτική επέμβαση, ωστόσο ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν και πάλι στη σωστή θέση και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0! Ιστορικό γκολ για τον παίκτη των “ροσονέρι”.

Η Τότεναμ ανέβασε… στροφές μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, είχε καλύτερη εικόνα από την Μίλάν, που είχε και αυτή κάποιες καλές αντεπιθέσεις. Η άμυνα των “ροσονέρι” έπαιξε πολύ έξυπνα, βγάζοντας τους φιλοξενούμενους οφσάιντ.

Η Τότεναμ είχε πιο επιθετική εικόνα από την Μίλαν και στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Μίλαν είπε περιοριστεί στην άμυνά της. Οι γηπεδούχοι άφησαν τους Λονδρέζους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξαν την καλή αντεπίθεση.

Η Μίλαν προχώρησε σε αλλαγές στο φινάλε του αγώνα και κόντρα στην ροή του παιχνιδιού “άγγιξε” το γκολ, δυο φορές μέσα σε δυο λεπτά με τις κεφαλιές των Ντε Κέτελαρ (79′) και Ντιαό (80′). Η Τότεναμ πάντως πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσε να το πετύχει, γνωρίζοντας την ήττα στο “Σαν Σίρο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις