Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Μίλτος Τεντόγλου: «Εάν είχε καλό αέρα θα έκανα σαρανταφεύγα και θα έσπαγα το παλιό μου ρεκόρ»

Μίλτος Τεντόγλου: «Εάν είχε καλό αέρα θα έκανα σαρανταφεύγα και θα έσπαγα το παλιό μου ρεκόρ»

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την σπουδαία του επίδοση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πολωνία, έκανε δηλώσεις για λογαριασμό της Ελληνικής ομοσπονδίας, αναφέροντας πως δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα από τις καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα ο Τεντόγλου ο οποίος κατάφερε με το άλμα του στα 8.34 μέτρα να σημειώσει την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ευρώπη και την Νο5 στον κόσμο, παίρνοντας την πρώτη θέση στο άλμα εις μήκος στους Ευρωπαϊκούς αγώνες της Πολωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε στις καιρικές συνθήκες που δυσκόλεψαν όλους τους αθλητές, τονίζοντας πως αφού μελέτησε τα λάθη του στα προηγούμενα άλματα, κατάφερε να βελτιωθεί και να φτάσει στην επίδοση που σημείωσε.

Τα λόγια του Μίλτου Τεντόγλου

«Δεν το έκανα επίτηδες στο τέλος.

Ο αέρας ήταν πολύ περίεργος σήμερα, πολύ αρνητικός και δεν είχε καλές συνθήκες και δυσκολεύτηκα. Όχι μόνο εγώ, πιστεύω όλοι οι αθλητές. Κανείς δεν έκανε 8 μέτρα.

Εγώ είμαι καλός στο να βρίσκω τα λάθη μου μέσα στον αγώνα και στο τελευταίο άλμα “έδεσα” όλα τα λάθη μαζί που έκανα στα προηγούμενα άλματα και το έκανα… βγήκε. Μπορεί να μην έβγαινε, αλλά βγήκε. Ας πούμε στους προηγούμενους αγώνες δεν έβγαινε.

Δεν είναι χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες ακριβώς, αλλά είναι ένας καλός αγώνας και μια καλή επίδοση. Είναι κοντά στο ρεκόρ αγώνα, το δικό μου το ρεκόρ αγώνα.

Το δικό μου ρεκόρ αγώνα είναι 38, αν είχε καλό αέρα σήμερα, θα έκανα σαρανταφεύγα. Ο στόχος είναι ν’ ανεβαίνουμε μέχρι το Παγκόσμιο που αυτό με νοιάζει πιο πολύ απ’ όλα».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις